DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Motiv Manta, Manta birostris, nattetid Sted Raja Ampat, Indonesien Kamera og objektiv Canon 5D med 15 mm Sigma Fisheye Eksponering 1/30 sekund, f2,8, ISO 1600 Blitz Lys fra overfladen Kommentar Det var en udfordring at stille skarpt på denne manta i bælgmørke og ved nymåne. Jeg ville ikke bruge blitz. Mantaen væltede rundt i lyset oppefra fartøjet. Til sidst kom den op på så lavt vand, at jeg kunne tage dette billede fyldt af mystik.
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Motiv Kelpskov Sted Monterey i Californien Kamera og objektiv Canon 5D med 15 mm Sigma Fisheye Eksponering 1/40 sekund, f5,6, ISO 100 Blitz en Sea&Sea YS-120 på halv effekt Kommentar Dykningen i Californien har fået mig til at indse, at der er meget mere at dykke på, end bare tropiske rev. Det er en mægtig oplevelse at dykke i kelpen – hvis man kan tåle kulden. Dette billede tog jeg en dyster og kølig dag. Lyset var elendigt, så derfor blev jeg på lavt vand og koncentrerede mig om den vajende kelp.
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Motiv Siv i en ferskvandsdam Sted Pilgrim Lake ved Cape Cod i Massachusetts Kamera og objektiv Canon 5D med 15 mm Sigma Fisheye Eksponering 1/60 sekund, f11, ISO 100 Blitz To Sea&Sea YS-120 på halv styrke Kommentar På Cape Cod voksede jeg op og lærte at svømme og snorkle. Jeg havde ikke været der i årevis, da jeg sidste år var på opgave for et magasin og fik mulighed for at besøge min gamle hjemegn. Det jeg godt kan lide med dette billede, er reflekserne oppe ved overfladen.
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Motiv Plettet ørnerokke, Aetobatis narinari Sted Blue Corner i Palau Kamera og objektiv Nikonos V Eksponering 1/60 sekund, f22, ISO 50 Blitz Naturligt lys Kommentar Klassisk silhuetbillede. Med sine elegante bevægelser har ørnerokker længe været mine favoritmotiver. Denne her specielle rokke har boet på samme sted i mange år. Den plejede altid at lade mig komme tæt på.
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Motiv Caribisk rev og kajakroer Sted Blackbird Caye på Belize Kamera og objektiv Canon 5D med 15 mm Sigma Fisheye Eksponering 1/60 sekund, f13, ISO 100 Blitz Naturligt lys Kommentar Gennem de seneste år har jeg været på Belize flere gang. Jeg har tilbragt meget dykketid oppe på lavt vand blandt de smukke skove af dybrøde, blå og lilla viftekoraller. Billedet viser den ofte oversete skønhed længst oppe under overfladen.
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Motiv Søko Sted Crystal River i Florida Kamera og objektiv Canon 5D med 15 mm Sigma Fisheye Eksponering 1/60 sekund, f5,6, ISO 100 Blitz Naturligt lys Kommentar Crystal River er et af verdens bedste steder at fotografere den udrydningstruede søko. Netop dette billede er taget ved en af de kilder, hvor søkøerne tilbringer natten. Den minder mig om synet af de fredelige, men skrøbelige dyr, der flyder rundt i det konstant skiftende farve- og lysspil.
Ethan Daniels – fornemmelse for lys
Motiv Mimic octopus, Thaumoctopus mimicus Sted Lembeh Strait, Sulawesi i Indonesien Kamera og objektiv Canon 5D med 15 mm Sigma Fisheye Eksponering 1/60 sekund, f14, ISO 100 Blitz To Sea&Sea YS-120 på halv styrke Kommentar Lembeh er et af de bedste steder at få billeder af de mest ekstreme eksempler på naturligt udvalg i havet. På sidste dykkedag i oktober sidste år fandt min guide en mimic octopus, som jeg kunne skyde med vidvinkel. Det havde været mit højeste ønske i to dage. Ved et tilfælde svømmede blæksprutten op i vandet og landede næsten på min linse!

Ethan Daniels

– fornemmelse for lys

Allerede fra starten vidste amerikanske Ethan Daniels, at han ville være biolog. At studere levende væsener er det eneste, der nogensinde helt har fanget hans interesse. Nu hvor han er blevet 35 år, er han stadig ligeså tryllebundet af biologi og specielt havets økologi, som da han var dreng.
– I gennem det seneste årti har jeg kombineret passionen for fotografering med interessen for havets mangfoldighed af liv. Jeg arbejder i dag som dykkeguide, naturvejleder og fotojournalist i Berkeley i Californien, hvor jeg dykker så ofte jeg kan i det kølige vand på vestkysten, fortæller Ethan.
Tidligere boede han på Palau i ni år. Der arbejdede han som biolog, guide og fotograf.
– Jeg har endnu ikke rigtig vænnet mig til at bo på det amerikanske fastland, men flytningen gav mig gode muligheder for at tage billeder i mere tempererede have. De er mindst lige så smukke og fascinerende som tropiske rev. Mine favoritdykkesteder for tiden ligger langs Californiens klipperige kyster, men det kan sommetider være vanskeligt at komme til at dykke der på grund af det østlige Stillehavs lunefulde vejrlig, siger han.
Mellem dykkene i Californien er Ethan Daniels ofte rejseleder på ture til Raja Ampat, Palau, Sulawesi, Myanmar og andre rejsemål i det Indiske Ocean og vestlige Stillehav.
Du kan se et udvalg af Ethan Daniels’ billeder på www.oceanstockimages.com.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også