DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Video  Video
Fotospecial – Nordic Video Workshop 2010
Ligesom undervandsfoto, kræver videooptagelse også gode dykkefærdigheder, så billedet ikke bliver rystet.
Fotospecial – Nordic Video Workshop 2010
Det er foran computeren, at filmen bliver til. Uredigeret video er der ingen, der gider at se på.
Fotospecial – Nordic Video Workshop 2010
Da Jeff Goodman startede på college for at uddanne sig som modefotograf vidste han ikke, at uddannelsen inkluderede en uges kursus i undervandsfotografi.
Fotospecial – Nordic Video Workshop 2010
Deltagerne på Nordic Video Workshop på One Ocean i Kristianssand.
Fotospecial – Nordic Video Workshop 2010
Selv enkle scenerier kan fortælle en historie. Og de er gode at øve sig på.
Fotospecial – Nordic Video Workshop 2010
Der er masser af motiver at undfange på væggene i Norge.

Nordic Video Workshop 2010

Fotospecial

Tekst & foto: Mikkel Noe-Nygaard

Enhver, der elsker at dykke vil også rigtigt gerne dele sin fascination med resten af verden. Det er bare sjældent, at det lykkes at videreformidle den vægtløse fornemmelse og indtrykket af de utroligt mange spændende skabninger, vi som dykkere oplever under vand. Der er blevet afholdt en del videokurser under sydlige himmelstrøg, men næppe mange på vore breddegrader. Vi var med på Nordic Video Workshop i Norge.

Andelen af dykkere, der har et kompaktkamera i hånden, mens de springer i vandet, er stadig stigende. Rigtig mange dykkere prøver igen og igen at give deres familie og venner et indtryk af, hvad der sker under vandet. Mængden af undervandsvideoer på internettet er også stigende – der er mange, der filmer og der er rigtig meget at se på. Der er desværre bare ikke særligt meget, der er værd at se på ...
Ni ud af ti af disse videoer består af en ofte lidt for lang titelsekvens, ti minutters tilfældigt klippet rystende svømning forbi alt for blå rev, flygtende fisk og i bedste fald vinkende dykkere. I værste fald ser man bare finnerne på en foransvømmende og utålmodig divemaster.
Det tilfældigt udvalgte stykke musik, der er lagt på som lydspor, fortæller mere om videofotografens personlige musiksmag, end det medvirker til at fremhæve sekvensens indhold. Disse videoer bliver hurtigt trættende at se på, og med mindre man har ophavsmanden siddende lige ved siden af, er det sjældent, man ser hele videoen til ende. Vores moderne zapperkultur fordrer et langt højere niveau for at fastholde os hele vejen til rulleteksterne.
Vi vil underholdes af gribende fortællinger om det fantastiske liv, de store vrag og den vidunderlige følelse, det er at være under vandet. Det behøver ikke at ende med at blive den nye Den Tavse Verden, Dybet eller Den Blå Planet, men med enkle teknikker kan man gøre små fortællinger langt mere interessante og fængende.

Workshop
Det hvide hus på Dvergnestangen Camping har plads til ti personer og danner en intim og perfekt ramme om Nordic Video Workshop 2010 (NVW), der er arrangeret af Lars Kirkegaard fra Fotografit i samarbejde med Carlo Golfetti fra One Ocean Dive Center. Workshoppen henvender sig til dykkere, der er interesserede i at flytte sig og komme videre med deres videooptagelser.
Deltagerne på workshoppen er alle forskellige og har vidt forskellige forudsætninger. Nogle er med for at blive fortrolige med deres nyligt indkøbte udstyr og for at få en indføring i basal klippeteknik og historiefortælling. Andre medbringer semiprofessionelt udstyr og noget mere erfaring, men ønsker stadig at blive bedre.
Sidst men ikke mindst deltager de for at få et givende og konstruktivt netværk med andre uv-videografer. Netværket, der strækker sig ud over Danmarks grænser, vil være værdifuldt, når de fremover får brug for kritik, tekniske fif og gode råd fra en ligemand.
I centrum af workshoppen står Jeff Goodman, en anderkendt og prisbelønnet naturfotograf, der gennem 30 år har oparbejdet en anseelig erfaring inden for både dykning og videooptagelse. Jeff har på egen hånd afholdt workshops i Rødehavet flere gange, men det er første gang, han underviser i Norge.
Jeff, der er en meget passioneret naturelsker, håber med sin medvirken på NVW at få deltagerne til at betragte det marine liv på en ny måde og forstærke deres glæde ved at dykke. I stedet for at...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også