DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Fourth Element SubXero – varm og smart
Fourth Element SubXero – varm og smart
1 af 1

Fourth Element SubXero

– varm og smart

Af John Bantin
Jeg husker en gang, da jeg gik rundt i min underdragt på en kølig vinteraften i Sharm el Sheikh, fordi jeg troede, at jeg så smart ud. Det gjorde jeg ikke. Jeg lignede en automekaniker, der lige var steget op af oliegraven.

De fleste underdragter ser ud som om du stadig har din dyne på, men Fourth Element SubXero imponerede mig, da den faktisk har lidt mere form. Overdelen er en ret attraktiv jakke i sig selv. Yderlaget er vand- og vindtæt, så jakken er ideel på en typisk dag på havet. Underdelen er en smækbuks af den type, der ofte anvendes af skiløbere. Jeg ville ikke blive overrasket over at se snowboardere i alperne i dette antræk denne vinter.
Underdelen går over skuldrene og dækker ryggen og brystet. Den lukkes med en lang lynlås og får lidt form ved taljen takket være det indbyggede bælte. Der er en gylp til herrerne og lynlåslommer til nøgler og andre småting. Lommerne er godt gennemtænkte, da de er ventilerede, så det er lettere at få luften ud af dragten, når det bliver tid til at dykke ned. Anklerne er forsynet med velcro-stroper, der holder materialet fast, når du skal klemme dem ned i benene på din tørdragt.
Det samme gælder jakkens ærmer, og der er desuden ventilerede skulderområder tæt på det sted, hvor autodumpventilen typisk sidder. Det reducerer tendensen til, at dragten fanger luften under opstigningen.
Disse ventiler er dækket af vindtæt materiale, så man ikke risikerer unødig afkøling, når jakken bruges på land mellem dykkene.

Brugervenlighed

Ideen med en todelt underdragt er ret ny, men det er et problem, hvis de to dele skilles ad under dykket. Det giver en kold talje. Men det er der tænkt på.
Et par justerbare skridtremme stopper enhver tendens hos jakken til at glide op. Stropperne kan aftages, hvis man har lyst til det.
På trods af det umiddelbart strømlinede udseende, fandt jeg, at SubXero var ret omfangsrig, når jeg skulle presse mit korpus ned i min tørdragt.
Denne underdragt er først og fremmest enormt varm. Jeg havde den på under en gåtur på stranden i juni, og jeg havde brug for et brusebad, inden jeg overhovedet havde fået min tørdragt på. Der var ikke antydningen af kulde undervejs i dykket. Inderforet er designet til at lede sveden væk, og det er der behov for. SubXero er fremstillet i 400 g shearling fleece, der giver den højst opnåelige isolation. Den vandafvisende egenskab ved dette materiale betyder, at det fortsat giver en temperaturbeskyttelse, selv om din tørdragt skulle blive udsat for en massiv læk.
Producenten hævder, at flere uafhængige testere har erklæret denne for den varmeste underdragt, de nogensinde har prøvet – og det tror jeg gerne.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også