DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Camaro Hydronomic
Test – Camaro Hydronomic
1 af 1

Test

– Camaro Hydronomic

Af John Bantin
Den tid hvor en våddragt skulle smøres med talkum eller sæbe før man kunne få den på, er for længst forbi. Moderne våddragter er komplicerede konstruktioner med mange forskellige materialer. En af specialisterne på området hedder Camaro og ligger af alle steder ... i Østrig.

Jeg tog til Spanien under en hedebølge og medbragte en Camaro Hydronomic 5mm med en 4mm mono-vest og hætte. Det gav mig mulighed for at kombinere lige hvad jeg skulle bruge.
Jeg har anvendt Camaro-dragter tidligere og har gode erfaringer med dem. Min dragt var en standardmodel og det glæder mig at opdage, at mine mål passer bedre efterhånden som jeg bliver ældre. Faktisk er det ikke min krop, der har ændret sig – det er producenterne, der har besluttet, at jeg ikke er en freak. Selv om Hydronomic er fremstillet i en meget strækbar type neopren, skal den alligevel passe nogenlunde for at fungere godt. Som andre semi dry-dragter har denne her også manchetter i ankler og ved håndled og desuden et ydre lag af neopren, der omslutter dem. Indstigning foregår via en åbning i ryggen, der lukkes med en ekstra solid vandtæt lynlås.
Inderforet har en blød, komfortabel overflade og det samme gælder mono-vesten med frontlynlås. Den kan enten bæres alene eller over heldragten. Det der adskiller denne dragt, er den høje kvalitet og finish. Alle kanterne er foret med smoothskin for at modvirke ubehagelige slidsår. Alle sømme og limninger er fornemt udført og der er generøse dækflapper, der hvor der er behov for dem.
Knæsektionerne har fint integrerede forstærkninger og fleksible bagsider. Hætten manglede et hul, der forhindrer, at udåndingsluften bliver fanget i den. Udviklingsafdelingerne hos de europæiske producenter designer ofte attraktive dragter. Men normalt sendes de af sted til Fjernøsten, så kvaliteten falder. Som jeg forstår det, bliver Camaro-dragterne stadig fremstillet i Østrig – og kvaliteten er fremragende.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også