DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
HEPCA – forener videnskab, uddannelse, naturbevarelse og bæredygtighed
HEPCA er først og fremmest opstået for at beskytte miljøet under vandet, men i de senere år har man indset, at man også er nødt til at øge indsatsen blandt lokalbefolkningen.
HEPCA – forener videnskab, uddannelse, naturbevarelse og bæredygtighed
HEPCA – forener videnskab, uddannelse, naturbevarelse og bæredygtighed
HEPCA – forener videnskab, uddannelse, naturbevarelse og bæredygtighed
HEPCA – forener videnskab, uddannelse, naturbevarelse og bæredygtighed

HEPCA

– forener videnskab, uddannelse, naturbevarelse og bæredygtighed

Af Natalie Tyler

Året 2009 markerer starten på en ny holdning til beskyttelsen af Rødehavet. Alle dykkere i verden bør interessere sig for miljøbeskyttelse af vores have, hvis de fortsat vil have mulighed for at observere skønheden under overfladen. Til glæde for dig, der besøger Rødehavet, men som ikke er bekendt med de bestræbelser, der finder sted for at bevare og beskytte området, og ikke ved hvordan du selv kan hjælpe med, vil jeg her og over en løbende serie i DYK give dig et indblik i en organisation, der iværksætter banebrydende projekter og giver mulighed for din involvering.
HEPCA er en forkortelse for Hurghada Environmental Protection & Conservation Association. Organisationen blev grundlagt i 1992 af 12 stiftende medlemmer, der repræsenterede dykkebranchen i Rødehavet. HEPCA arbejder aktivt med en målsætning om at beskytte og bevare de naturlige ressourcer i hele rødehavsregionen – både på land og under vandet.

Blandt aktuelle projekter kan nævnes:

  • Installation af verdens mest omfattende system af fortøjningsbøjer
  • Etableringen af tilflugtssted for delfiner ved Shab Samadai
  • Skabelsen af det beskyttede område for dugongs ved Abu Dabab
  • Madrasty-skolerenoveringsprojektet med renovation af 40 skoler
  • Dannelsen af en effektiv plan til håndtering af affald
  • Kampagnen Protect the Red Sea sharks

HEPCA fokuserer i år sin opmærksomhed mod vigtigheden af at indsamle solide miljødata. Rødehavet har været genstand for en lang række forskellige studier. Både over og under vandet har videnskabsfolk og entusiaster gennem tiderne være tiltrukket af de unikke omgivelser for at få en bedre forståelse af naturen og omgivelserne. Der har dog aldrig tidligere været én koordineret instans, der har givet disse studier en platform og taget affære på baggrund af de opdagelser, der er blevet gjort. HEPCA er en dynamisk organisation, der kæmper indædt for at opfylde sine miljømæssige målsætninger.
 
International anerkendelse og lokale muligheder
I år vil organisationen med videnskaben som fundament byde internationale forskere og studerende til Rødehavet for at opnå målet om at udbrede kendskabet og være vært for eksterne studier.
Planerne inkluderer også en platform for unge ægyptiske forskere, så de kan overvåge og beskrive de karismatiske organismer, der lever i økosystemerne over og under vandet. Som en NGO, der fokuserer på det lokale samfund, er det meget vigtigt for os at udnytte enhver mulighed for at uddanne dem. Vores planer vil involvere unge mennesker og elever – fremtidige generationer. Alt efter behovene hos hvert enkelt forskningsprojekt, vil HEPCA sørge for en at give base for forskningen, og HEPCAS team vil sikre, at resultaterne bruges effektivt i støtten af Rødehavets fremtid.

Frivillig deltagelse
Men involveringen stopper ikke her. Vi slår vores døre op på vid gab med et omfattende nyt...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også