DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio

Johnny Christensen

– vragspecialisten

Det startede for 22 år siden, da Johnny tilfældigvis læste Jægere På Havets Bund af Hans Hass. Den var fuld af spændende eventyr fra en forunderlig undervandsverden. Hans Hass var en dygtig formidler og bogen var krydret med egne undervandsfotos. Det lokale bibliotek blev sat på overarbejde med at fremskaffe alle de Hans Hass-bøger, der nogensinde var blevet oversat til dansk. De blev ivrigt læst og et brændende ønske om at blive dykkende fotograf blev grundlagt.
Der skulle dog gå noget tid, der blev udfyldt af borede knallerter og motorsport, inden drømmen blev realiseret. En kammerat, der arbejdede på et dykkecenter i Århus, mindede med jævne mellemrum Johnny om, at undervandsverdenen stadig havde en vis tiltrækning. Efter at have solgt sin racerbil, tog han dykkerkursus og det første sæt udstyr blev købt.
Efter lidt eksperimenter med engangskamera i plastikhus, købte Johnny I 1994 et Nikonos V med 35mm linse og blitz på Curacao. Efter den triumferende hjemkomst formåede han at skabe et lysbilledshow, der kunne få folk til at falde i søvn på mindre end 10 minutter.
Fra 1994 til 2003 var han beskæftiget i dykkerbranchen som instruktør. Det gav utroligt gode muligheder for at dykke med en masse forskellige mennesker. Både i Caribien, hvor han boede i sammenlagt fire år og overalt i Skandinavien var der gode billeder at skyde. Som teknisk dykker med speciale i dybe dyk, har han været involveret i træning og dokumentation af ekstrem fridykning. De sidste 5-6 år har varmtvandsbilleder ikke interesseret ham synderligt, men derimod er glæden over et godt billede taget under vores skandinaviske forhold øget med flere tusinde procent.
Det første sæt fotoudstyr var et Nikonos V med 35, 28, 20, 15 og 12mm-objektiver samt et udvalg af mellemringe til makrobilleder. Det blev suppleret med ultralight-arme og en YS50 samt en YS120 Sea & Sea-blitz. Et tyveri gjorde desværre en ende på dette pragtfulde udstyr, og så var tiden moden til at prøve kræfter med spejlreflekskameraet. I dag fotograferer han med Nikon F100 i Sea & Sea-aluminiumshus. Objektivet er primært 16mm fisheye, men også 20mm og 105mm har fundet vej ind i samlingen. Som blitz anvender han to stk. YS60 Sea & Sea. Det absolutte favoritsted er på et velbevaret vrag i Østersøen. Dybt eller lavt gør ingen forskel – det kræver bare forskellige teknikker.

Du kan se flere billeder på www.johnnychristensen.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også