DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Koh Lanta – en thailandsk perle
Koh Lanta – en thailandsk perle
Koh Lanta – en thailandsk perle
Koh Lanta – en thailandsk perle

Koh Lanta

– en thailandsk perle

Tekst og foto Sten Åkesson

Koh Lanta består af to øer, som ligger ud for den Thailandske vestkyst, cirka to timers flyrejse eller cirka 12 timers strabadserende busrejse fra hovedstaden Bangkok. Den nordligste af de to øer hedder Koh Lanta Noi og har blot et fåtal bungalow-resorts. Øen egner sig bedst for dem, der rejser med rygsæk og er vant til at klare sig selv. Koh Lanta Yai ligger noget længere sydpå og er både velegnet for de evige rygsækturister og familier på charterferie. Det er gerne denne ø man refererer til, når man taler om Koh Lanta eller bare Lanta.

Shopping
Koh Lanta er cirka 30 km lang i nord-sydlig retning og cirka seks kilometer bred. Befolkningen på de to øer består i alt af 20.000 mennesker, hvoraf de fleste er muslimer, men der findes også en del af thaikinesere og havsigøjnere. På Koh Lanta Noi finder man øernes myndigheder og her bor de fleste af indbyggerne. På Koh Lanta er der to byer, eller byer af interesse. Ban Si Raya på østsiden er øernes tidligere distriktshovedstad og den er mere end hundrede år gammel. I denne by med sine gamle træhuse kan man købe mangt og meget andet end i turistområderne. Tag en afstikker fra de uniforme turistområder og besøg Ban Si Raya. Ban Sala Dan på øens nordspids er øens turistmetropol. Her ligger flere gode restauranter og butikker samt meget andet som turister kan få brug for. Internetcaféer findes hist og her og de tilbyder ADSL-opkopling til en pris på en bath i minuttet (ca. 10 kroner i timen). Koh Lanta har langt fra alt og det er bedre at shoppe i Phuket eller Krabi. Central shoppingcenter i Phuket har vestligt kvalitetstøj til fornuftige priser. Her kan man let at spendere en dag i aircondition og komme hjem med hænderne fulde af indkøbsposer.

Luksussuite
Ude langs øens vestkyst ligger alle bungalow-resorts og hoteller side om side. Der findes alle kategorier fra små enkle hytter til de rene luksussuiter. Priserne varierer i løbet af sæsonen, men der er altid dyrest omkring jul og nytår og billigst i monsunperioden, hvis der i det hele taget er noget åbent. Ellers er der billigst i begyndelsen af højsæsonen, som starter i oktober. Rejser man på egen hånd er der mulighed for at forhandle om prisen i den udstrækning, at der findes en ledig bungalow. I højsæsonen bør man booke i forvejen, for at ikke at havne langt fra alting. Transport på øen foregår på motorcykel med sidevogn, hvor man betaler pr. passager. Børn betaler halv pris, men man kan prutte om prisen. Slutprisen afhænger af afstanden. Restauranter findes langs hele strandpromenaden. Det er bare at prøve sig frem til man finder sin favorit. Ethvert resort har også sig egen restaurant.

Nationalprojekt
Direkte øst for turistområderne løber vejen fra Ban Sala Dan i nord til øens eneste nationalpark længst mod syd. Ko Lanta Marine National Park er en del af et nationalpark-projekt bestående af 15 øer. I parken er der dog ikke meget at se, så man...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også