DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #57 Egehoved – Horsens Fjord
Kystleksikon #57 Egehoved – Horsens Fjord
Kystleksikon #57 Egehoved – Horsens Fjord
Kystleksikon #57 Egehoved – Horsens Fjord

Kystleksikon #57

Tekst og foto Ulrik Westphal
Egehoved – Horsens Fjord

Køreturen over Alrø får unægtelig en til at tænke på Morten Korchs billede af Danmark og især livet på landet. Magen til fred og ro skal man lede længe efter når man bevæger sig rundt på den lille ø, Alrø som ligger i Horsens Fjord. Endvidere er det en sjov oplevelse, at næsten alle gårdene på øen er placeret på den ene side af vejen og markerne på den anden. Efter en køretur tilbage i tiden, når man til vejs ende i bogstaveligste forstand. Der hvor vejen stopper, er der en parkeringsplads og herfra er der en fantastisk udsigt over en stor del af Horsens Fjord samt Hjarnø. Så ofte tager det lidt tid, inden man kommer i gang med at samle grejet, da kikkerten lige skal luftes.
Ud for parkeringspladsen er der en stenmole, som går direkte ud i fjorden og for enden af molen starter broen. Så man får lige lidt motion inden dykket. Heldigvis er der en bænk ude på broen, så der kan man passende tage en lille pause, inden man går i vandet. Vandet langs molen er lavt, så den sparer dykkeren for en lang vadetur.
Belønningen for gåturen får man. Ingen tvivl om det. Men det er ikke i retning af sejlrenden. Jo længere væk man kommer fra enden af broen og ud mod dybere vand, jo mere kedelig bliver bunden. Så efter en tur derude er det broen det gælder.
Prøv at cirkle ind og ud under broen imellem pillerne. Man kan bruge lang tid her, da der er et væld af liv under og omkring broen. Der går let en times tid med at tøffe rundt på det lave. De farvestrålende rejer, som her kan opleves i maksimumstørrelse, er gode fotoobjekter. En åben musling kan også sikre dykkeren en del aktion. De trækker altid mange småfisk som kutlinger og havkarusser til. Længere inde på det endnu lavere vand stortrives hornfiskeynglen, som er en eksakt kopi af voksne artsfæller. De svømmer rundt i stimer og er en delikatesse for en sulten havørred.
At der er andet end småfisk og rejer, oplevede jeg i juni måned. Bedst som jeg troede, at dykket ikke kunne byde på mere, kom en havørred på en halv meter svømmende ud fra broen på en meters dybde.
Så selv om lokaliteten ikke byder på voldsomt dybt vand, er der masser at opleve under vandet i Horsens Fjord.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også