DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #69 – Thisted Søbad, Nordvestjylland
Kystleksikon #69 – Thisted Søbad, Nordvestjylland
Kystleksikon #69 – Thisted Søbad, Nordvestjylland
Kystleksikon #69 – Thisted Søbad, Nordvestjylland

Kystleksikon #69

Tekst og foto Kim Meineche
– Thisted Søbad, Nordvestjylland

Efter flere dage med hård vind fra vestlige retninger er det ikke ligefrem god sigt, der præger de bedst kendte dykkersteder i Limfjorden, så det er med begrænsede forventninger, at jeg parkerer bilen ved Søbadet i Thisted på en forblæst, men dog solskinsrig dag i starten af februar. Kan det mon overhovedet betale sig at hive udstyret ud af bilen?
Jeg bliver dog temmelig overrasket, da jeg et par minutter efter står nede ved vandkanten, hvor vandet ser særdeles klart ud. Jeg begynder at transportere udstyret ned til strandkanten, mens jeg tænker på, om der mon er noget, som er værd at se på i sådan en lille bugt, der nærmest ligger inde i selve byen.
Bortset fra en forholdsvis trafikeret kystvej, som må krydses fra parkeringspladsen for at komme ned til stranden, er stedet meget tilgængeligt. Udover en græsplæne med havebord og bænk, er der også et mindre toilet lige ved P-pladsen.
Med finnerne i den ene hånd og mit elskede kamera i den anden, vader jeg ud til en dybde, som tillader mig at tage mine finner på i vægtløs tilstand og knapt har jeg taget de første finneslag, før jeg møder en fantastisk smuk bund, som nogen steder fremstår med kridhvid kalk og andre steder er dekorativt dækket af sten med et utal af forskellige dyr i form af svampe, søpunge, søpindsvin med mere. Stedet leder straks mine tanker hen på Ertebølle, som vel nok er et af de kønneste og mest artsrige dykkesteder i Limfjorden, men forholdene ved Ertebølle er helt sikkert umulige i dag, hvor det blæser 10 m/s fra vest.
Med bare to-tre meter vand over hovedet, har jeg lidt besvær med at holde mig nede, så jeg søger lidt længere ud, hvor dybden efterhånden bliver fem-seks meter, men her er bunden noget mere kedelig, om end sigten stadig er god. Jeg forsøger at presse lidt mere luft ud af min dragt, inden jeg igen søger ind på den smukke kalkgrund. På vej tilbage rammer jeg ind i det, jeg formoder må være selve søbadet. Der er et stykke med helt bart sand og jeg ser straks for mig, hvor overrendt der må være her på en varm sommerdag.
Snart er jeg tilbage i et væld af farver og liv på kalkbunden, hvor jeg bl.a. får nogle prægtige sønelliker med en smuk grøn baggrund i kassen. Det er bestemt ikke sidste gang jeg er kørt til Thisted for at dykke.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også