DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #71 – Måle Strand Nordøstfyn
Kystleksikon #71 – Måle Strand Nordøstfyn
Kystleksikon #71 – Måle Strand Nordøstfyn
Kystleksikon #71 – Måle Strand Nordøstfyn

Kystleksikon #71

– Måle Strand Nordøstfyn

Tekst og foto Ulrik Westphal
– Måle Strand Nordøstfyn

Hindsholm er det nordøstlige hjørne af Fyn og det gemmer på mange gode stranddyk. Et af dem er Måle Strand. En rullestenstrand hvor der hurtigt bliver et par meter dybt. Der kan være en svag strøm, som altid går parallelt med stranden med en fantastisk udsigt over Storebælt mod Romsø, hvor der for øvrigt også er rigtig god dykning.
Måle er et af de få steder, hvor man kan være heldig at træffe store havørreder. Dog er det især snorkeldykkerne som kan nærme sig denne utroligt sky og velsmagende fisk. Bundens beskaffenhed er godt varieret. Der er både sten og grusbund samt partier med sandbund. Ind imellem disse er der ålegræsbælter og mindre sten, samt fordybninger. Et af kendetegnene ved Måle er et bælte med snørebåndstang tæt under land, hvor man kan ligge på lur efter især multer og hornfisk i henholdsvis april/maj og igen i august og september måned. Som regel støder man ikke på andre dykkere på dette lange stræk, så her er bestemt ikke overrendt.
Sigten kan være helt god ved vestlige vindretninger, især efter en periode med sydvestenvind. Bæltet af snørebåndstang benyttes som skjulested af fiskeyngelen og det ved hornfiskene udmærket godt. Den er i øvrigt en fisk, der er talstærkt repræsenteret på lokaliteten i april og maj. Så når du stranddykker her i disse to måneder, skal du holde et vågent øje med lystfiskerne. Der kan være en del af dem, men det er faktisk altid muligt at finde en strækning som de ikke fisker på og de fleste respekterer dit flag og din bøje. Der ses ofte mange store skrubber og isinger, så stedet er rigtig godt til undervandsjagt også. Mens man sidder og nyder udsigten efter et dyk, er det ofte muligt at opleve marsvin svømme forbi, forholdsvis tæt på land.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også