DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #70 – Vilsund, Nordvestjylland
Kystleksikon #70 – Vilsund, Nordvestjylland
Kystleksikon #70 – Vilsund, Nordvestjylland
Kystleksikon #70 – Vilsund, Nordvestjylland

Kystleksikon #70

Tekst og foto Kim Meineche
– Vilsund, Nordvestjylland

Liv og flotte farver under vandoverfladen findes ofte på steder med en god vandudskiftning. Sådanne steder findes der rigtig mange af i Limfjorden, især ved og omkring broerne og Vilsund er ingen undtagelse. Især bropillerne er flot begroet med sønelliker, søpunge og andet i samme kategori.
Ifølge brovagten er der ikke noget tidevand af betydning, men stærk strøm forekommer alligevel ofte, når blæst fra forskellige retninger presser vand ud og ind ad fjorden.
Den smukkeste dykkeoplevelse får man ved at gå i vandet fra Thy-siden hvor der også er glimrende parkeringsforhold. Fra Gl. Færgevej kommer man ind på en lille plads, mellem havnen og broen. Herfra er der kun omkring 50 meter ned til vandet og da både broen og de omkringliggende bygninger giver godt læ, er det ligeledes et fint sted at klæde om.
Dybden omkring den første bropille er ca. otte meter og fortsætter man ud til den næste, vil man havne på omkring 15 meters dybde, men som det er tilfældet med så mange andre steder i fjorden er det fra ti meter og op, at livet er mest mangfoldigt.
Hvis strømmen er for stærk, kan man i stedet svømme en tur hen langs skrænten, neden for den ydre havnemole, men dette er dog langt fra så farverig en oplevelse som at se de smukt begroede bropiller. Alt efter årstiden og hvilken dybde man befinder sig på, byder skrænten dog på forskelligt liv i form af rejer, slangestjerner, muslinger mm.
Sørg for at være godt afmærket og pas især på lystbådstrafikken i sejlersæsonen.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også