DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Lyssværdet – MetalSub HID125
Lyssværdet – MetalSub HID125
1 af 1

Lyssværdet

– MetalSub HID125

Lygterne fra MetalSub er ikke billige. i nærheden af 8.000 kroner er en masse penge at spendere på en lygte og det er, hvad du skal slippe for en HID125 med genopladelig batteripakke og lader. Og der findes endnu dyrere kombinationer. Men som det meste, der er fremstillet med henblik på militært brug, er det pålidelighed og ydelse, der er i højsædet  –  ikke lav pris.

Jeg gætter på, at de fleste en gang i mellem gerne læser om dyre og ekstravagante  produkter. Vi elsker jo at lade mundvandet løbe over dyre kameraer, luksusbiler og højteknologiske elektronikdimser.

Lad os først se på hvordan du fastgør batteripakken på flasken. Der er et lækkert  forarbejdet beslag, som anbringes under flaskeremmen eller dobbelte metalflaskebånd. Nydeligt indfattede gummiremme sikrer, at batteripakken sidder som støbt. Selve batteripakken har et rektangulært tværsnit. Den lander i sin dockingstation med et betryggende klonk og låses fast af en fjederbelastet lås. Kablerne til lampehovedet tilsluttes via en vandtæt bajonetfatning med egen o-ring. Du kobler lygtehovedet af og tilslutter laderen samme sted. 

Godt udtænkt

Lampehovedet med HID-lyskilden på 50 watt er lige så stort som visse komplette lygter inklusive batteri… Det er gedigent konstrueret. Det har oven i købet sin egen lille karabinhage i rustfrit stål. Man tænder ved at dreje den store krave med uret. Der kræves kun et lille vrid. Så skal du give HID-lyskilden tid til at varme op til arbejdstemperatur.

Det kan ikke anbefales at tænde og slukke lygten gentagne gange, især ikke under vandet. HID-lyskilders livslængde er snarere knyttet til hvor mange gange de tændes og slukkes end hvor mange timer de brænder. 

Et sæt farvede lysdioder bagved lygtehovedet giver information om batteriets ladningstilstand. Den grønne diode tænder når halvdelen af brændtiden er tilbage. Orange viser at, der er omtrent en femtedel tilbage. Rødt betyder en tiendedel og derefter begynder den røde diode at blinke. 

Batteripakken og lygtehovederne er udført i samme materiale: anodiseret aluminium med en overflade af teflon. Det hele ligner noget, der hører til en M16-riffel med mørkesigte. Den ser også ud at være tilstrækkelig holdbar til at blive håndteret af en ung rekrut af typen, der ikke har udstyrsvedligeholdelse under feltmæssige forhold som sin førsteprioritet.

May the Force be with you

Batteripakken kunne erstatte fire kilo bly på mit vægtbælte. Arrangementet endte med at fungere fuldt tilfredsstillende, men først efter, at jeg havede monteret pakken midt på flasken. Jeg bryder mig ikke om at svømme med en permanent slagside… I vandet viste HID125 sig at være et veritabelt lyssværd (May the Force be with you…). Faktum er, at mine natdyk blev forvandlet til rene og skære dagdyk. 

Søstjernerne krøllede sig forskrækket sammen langt tid inden jeg kom i nærheden af dem. De...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet