DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
MIchael Jensen - dykning, et nødvendigt onde
MIchael Jensen - dykning, et nødvendigt onde
MIchael Jensen - dykning, et nødvendigt onde
Motiv: Beduinerne og kameler Sted: Dahab, Ægypten Kamera: Nikon F100 med 16 mm 2.8 fiskeøjeobjektiv Eksponering: Skudt på Fuji Provia film med en Subtronic Alpha blitz. Kommentar: Et af de første split-billeder, jeg lavede. Billedet fortæller vel alt om, hvad dykning handler om: klart vand og ferie. Beduinerne og deres kameler var lejet en hel dag for at lave billederne. Det er nemlig ikke så nemt som man skulle tro at lave disse over/under-skud.
MIchael Jensen - dykning, et nødvendigt onde
Motiv: Nålefisk (Trachyrhamphus longirostris) Sted: Vietnam Kamera: Nikon D100 med 60 mm makro Eksponering: To blitzer Kommentar: Det er vigtigt at have en rolig baggrund, så betragteren ikke bliver forstyrret af unødvendige ting. Dette billede har den perfekte baggrund, og så er det samtidigt helt grafisk
MIchael Jensen - dykning, et nødvendigt onde
Motiv: Hvid jomfrufisk (Dischistodus perspicillatus) Sted: Vietnam Kamera: Nikon D100 med 60mm makro Eksponering: To blitzer Kommentar: Her kommer jomfrufisken helt hen og undersøger, hvad jeg er for en skabning. Nogle gange skal man ikke svømme rundt og lede efter motiver, men lade motivet selv komme.
MIchael Jensen - dykning, et nødvendigt onde
Motiv: Gul klovnfisk (Amphiprion sandaracinos) Sted: Vietnam Kamera: Nikon D100 med 60mm makro Eksponering: To blitzer Kommentar: Det her er et potentielt forsidebillede, med et godt motiv og en rolig baggrund hvor der kan skrives en masse tekst.
MIchael Jensen - dykning, et nødvendigt onde
Motiv: Ida snorkler Sted: Nicaragua Kamera: Nikon D100 med 12-24mm zoom Eksponering: Der er ikke brugt blitz, men et Subal-splitfilter, der korrigerer for det stærkere lys over vandet. Kommentar: Billedet minder mig meget om, at det er sådan jeg selv fik interesse for at opholde mig under vandet. Jeg håber, vi en dag skal dykke rigtigt sammen.

Michael Jensen

- Dykning et nødvendigt onde

Michael Jensen interesserer sig egentlig ikke rigtigt for dykning. Han er først og fremmest naturfotograf og dykningen er for ham blot et middel til at komme ned under overfladen for at finde spændende motiver. Men han elsker alligevel at være i vandet, og det er egentlig lige meget om det er i tropiske farvande eller ved en af lokaliteterne i nærheden af hans hjem uden for Odense. Det tunge udstyr er kun et nødvendigt onde for Michael, og han kunne aldrig finde på at dykke uden sit kamera.

Michael er uddannet pressefotograf, men havde aldrig tænkt på at tage billeder under vandet før et undervandsfotokursus i 1996 hos Stephen Frink i Florida. Derefter gik det stærkt, og han investerede i et Nikonos V og en undervandsblitz og begyndte at skyde løs. Efter et års tid blev Nikonos-kameraet dog lidt for begrænset, så han gik over til spejlrefleks.

Michael Jensen dykker helst med andre undervandsfotografer for at undgå at kede sin makker. Han er PADI Master Scuba Diver, men det har aldrig betydet noget for ham om andre dykkere var uddannet inden for det ene eller andet system. Han dykker gerne med alle, bare de kan passe på sig selv.

Undervandsfotograferingen er med tiden også blevet en forretning for Michael. Ud over at skrive artikler til DYK og Politiken m.fl., leverer han billeder til Scanpix/Biofoto, Skandinaviens største billedbureau. Han er desuden dansk forhandler af Subal, UK-Germany, Subtronic og Sealux samt Ultralight Control Systems. Han mener, at det er vigtigt at skabe kontakter til undervandsfotografer fra hele verden og der er opstået mange gode venskaber på den konto. Hans forbillede er den engelske marinbiolog Alex Mustard, der er utroligt dygtig og som har en sjælden evne til at komme tæt på vanskelige motiver.

Michael fotograferer i dag udelukkende digitalt. Under overfladen med Nikon D100 i et Subal-hus, over vandet med Nikon D2X. Objektiverne er Nikkor 105mm, Nikkor 60mm, Nikkor 10,5mm, Nikkor 12-24mm og Nikkor 18mm. Den foretrukne undervandsblitz er for tiden en Nikon SB 800DX i et Sealux-undervandshus. Det er utroligt kompakt og giver stadig pilotlys. Han bruger dog også Subtronic Alpha og Nikon SB-105 undervandsblitz.

Se flere af Michaels billeder på www.underwater.dk

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet