DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio

Mikael Eriksson

– stædig fotograf

Den første i vores nye portfolio-serie er 32-årige Mikael Eriksson, som vandt Sverigesmesterskabet i uv-foto i 2004. Det har dog ikke altid været en naturlig del af hans liv at fotografere. Egentlig er han slet ikke sikker på, om han overhovedet synes om billeder. I starten gad han ikke engang at slæbe kameraudstyret med på sine rejser – i stedet valgte han at memorere synsindtrykkene.

I 1997 besluttede Mikael sig for at gøre noget ved det. Under en rejse til Singapore, sad han og bladrede i en stak fotomagasiner. Den gang vidste han ikke så meget om foto, men han vidste, at Nikon var for dyrt. Mikael slentrede rundt blandt skyskraberne, og befandt sig pludselig foran Sea&Sea’s forretning. En time senere var han 6.000 kroner fattigere, men var til gengæld ejer af et Motor Marine IIex-kamera og en bog om undervandsfotografering.
I sit daglige liv arbejder han som miljøkonsulent, hvor han beskæftiger sig med spørgsmål, der handler om forurenede områder og miljørisici i forbindelse med ejendomshandler. I visse projekter har han faktisk kunnet anvende undervandsbilleder for at dokumentere, hvordan der ser ud under overfladen.
Gennem lang tid lå hans fokus på blitzlamper og lyssætning, men for tiden anvender han stadig oftere naturligt lys og dykker gerne lavt, hvor der er mere lys. I dag anvender han et Nikon F100 i Subal-hus og Inon-blitz. Et suverænt tilskud til samlingen, er en ringblitz, som han bruger til så godt som al makrofotografering. Mikael har i de seneste år prøvet sig frem i den digitale verden med et Nikon D70 som han er meget tilfreds med. Når det gælder objektiver, er fisheye favoritten, tæt fulgt af 105 mm-makrolinsen.
Målet er at skabe et godt og velfungerende billede, uanset om det er taget hjemme i badekarret eller ved en lille ø i Stillehavet. Lokaliteten i sig selv er ligegyldig, hvis det ikke er en del af motivet. I stedet er det lyset, der for Mikael er den vigtigste enkeltkomponent i billedet.

Du kan se flere af Mikaels billeder på www.vattenbilder.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også