DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Mikkel Noe-Nygaard – arkitekten
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Glad i låget papegøjefisk Sted Wadi Lahami, Rødehavet, Ægypten Kamera Canon 400D i Ikelite-hus Eksponering 60mm, 1/60 sek, f11, ISO200 Blitz En Ikelite DS125 Kommentar Selvom et natdyk sjældent er kedeligt, så var denne papegøjefisk det eneste, der den aften faldt mig i øjnene. Jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg betragter dens glade ansigt.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Dykker og mast Sted S/S Bandak, Sognefjorden, Norge Kamera Canon 400D i et Ikelitehus Eksponering 10-22mm (13mm), 1/15 sek, f8, ISO400 Blitz En Ikelite DS125 og en DS160 Kommentar I dette billede har jeg arbejdet med den helt enkle komposition af vand, dykker, mast og sandbund.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Far og søn Sted Tilst Svømmehal, Danmark Kamera Canon 5DmkII i et Hugyfot hus Eksponering 24mm (24-105mm), 1/45 sek, f9.5, ISO200 Blitz To Ikelite DS160 Kommentar Dette er et af mine tidlige forsøg med at fotografere babysvømning. Heldigvis er faderen god til at holde vejret, og hans søn ser også ud til at nyde elementet. De to ser faktisk ud til at hygge sig rigtig meget.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Dykker og kulørte svampe Sted Hanging gardens, Farasan Banks, Rødehavet, Saudi Arabien Kamera Canon 5DmkII i et Hugyfot hus Eksponering 15mm, 1/30 sek, f13, ISO200 Blitz To Ikelite DS160 Kommentar Disse svampe på 30 meters dybde havde de mest utrolige stærke farver, men det var først, da jeg tjekkede eksponeringen på kameraets display, at jeg for alvor indså, hvor kulørte de var.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Hvidtippet oceanisk haj Sted Elphinstone, Rødehavet, Ægypten Kamera Canon 400D i et Ikelitehus Eksponering 22mm (10-22mm), 1/80 sek, f8, ISO200 Blitz En Ikelite DS125 Kommentar Ingen portfolio uden en haj. Klassisk, kraftfuld og i toppen af fødekæden. Jeg er simpelthen bidt af hajer og håber på at få mulighed for at fotografere mange flere i fremtiden.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Sepia blæksprutte Sted Marsa Shouna, Rødehavet, Ægypten Kamera Canon 400D i et Ikelite-hus Eksponering 60mm, 1/200 sek, f13, ISO200 Blitz En Ikelite DS125 Kommentar Jeg brugte et helt dyk på at komme tæt på en gruppe sepiablæksprutter. Til sidst lod de mig komme tæt nok på, til at jeg kunne fange det intrikate mønster af pigmentpletter og øjets fascinerende detaljer.
Mikkel  Noe-Nygaard – arkitekten
Titel Dykker i grotte Sted St. Johns Caves, Rødehavet, Ægypten Kamera Canon 400D i Ikelite-hus Eksponering 10mm (10-22mm), 1/15 sek, f9, ISO400 Blitz En Ikelite DS125 Kommentar Jeg kan rigtig godt lide den måde, dykkerens profil passer med grottens åbning, samtidig med at mørket omkring ham kan lade fantasien spille. St. Johns Caves byder på utallige fotomuligheder, og dette var blot én af dem.

Mikkel Noe-Nygaard

– arkitekten

Mikkel Noe-Nygaard er 36 år og arbejder som grafisk designer i Århus. Han har dykket siden 2004, men bl.a. som et resultat af sin uddannelse som arkitekt har han altid haft interesse i at fotografere.
Til sin første tur til det Røde Hav havde Mikkel anskaffet sig et kompakt kamera i et billigt acrylhus og blev med det samme bidt af at fotografere under vandet også. Efter et par ture til Ægypten løb han dog ind i dette udstyrs tekniske begrænsninger. Det var tydeligt, at der var brug for noget mere lys og en hurtigere autofokus. Efter to år opgraderede han til et spejlrefleks med en enkelt Ikelite-blitz, der hurtigt blev suppleret med en makker. For et år siden blev kittet opgraderet igen – denne gang til et full frame dSLR, et Canon 5D mkII i et Hugyfot-hus.
Mikkel Noe-Nygaard var i 2007 med til at starte Dykkerklubben Bunden på Århus Havn, hvor han i dag sidder som formand. Selvom klubben er en ganske almindelig dykkerklub, har den en ret stor andel af entusiastiske fotografer, som altid er friske på et dyk for at afprøve nyt udstyr eller nye teknikker og en efterfølgende nørd-snak. Mikkel er for nylig begyndt at fotografere babysvømning, hvor han nyder at fange børnenes umiddelbare glæde ved vandet. I poolen som i det åbne vand kan han altid finde udfordring ved at forbedre sin teknik, og han nyder, hvorledes han må betragte selv helt almindeligt forekommende motiver som nye for at få et godt og spændende billede.

Du kan se flere af Mikkels billeder på:
www.noe-nygaard.dk

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også