DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Igors dagbog februar
US Coastguard og Baywatch på fælles øvelse. Her demonstreres hvordan man bjærger en dykker til havs.
OWUSS-scholarship – Igors dagbog februar
Vi brugte meget tid på at træne CPR. Ikke bare i roligt vand, men også om bord på redningsbåden i fuld fart.
OWUSS-scholarship – Igors dagbog februar
Jeg tog til Cayman Islands for at lære mere om, hvordan man kan gøre dykketurismen mere miljøvenlig.

OWUSS-scholarship

– Igors dagbog februar

Igor Valente

Efter dykkemessen i Birmingham var jeg snart tilbage på Catalina Island i Californien. Under mit forrige besøg berettede Gordon Boivin om det kursus, han holder ved trykkammeret der – Emergency Rescue Diver. Gordon har arbejdet i mange år ved kystbevogtningen i Canada. Han har også flere års erfaring som sygeplejer. Så her havde jeg en perfekt mulighed for at forbedre mine færdigheder i at lede og organisere redningsaktioner. Kurset var virkelig veltilrettelagt. Store dele af det handlede om håndgribelig praktik. Jo mere vi trænede, jo bedre blev vi til at håndtere nødsituationer.
Kurset omfattede alt lige fra årsagerne bag dykkeulykker til den rette planlægning for at undgå dem. Der indgik CPR og førstehjælp, samt efterfølgende pleje, radiokommunikation og bjærgningsmetoder.
Træningen blev fulgt op med øvelser i vandet. Vi arbejdede fra en Baywatch-båd med forskellige scenarier. De handlede om at bringe en patient til kammeret til behandling. Vi brugte meget tid på at træne CPR. Ikke bare på kajen, men også om bord på båden i fuld fart. Vi prøvede at løbe ved siden af transportbåren og blive trykket ned til 10 meter i kammeret, mens vi hele tiden fortsatte med at give CPR. Kursets hovedbudskab stod klart. Dykkeulykker kræver massive arbejdsindsatser. Ulykker kan blive ret komplicerede, så alt der kan være med til at undgå ulykker bør gøres.
Efter kurset fik jeg mulighed for at deltage i et kursus for trykkammertendere, under ledelse af Karl Huggins. Der lærte jeg mere om hvad der kræves ved behandling i kammer og hvilke forskellige arbejdsopgaver kammerpersonalet har. Kurset afsluttes normalt med, at deltagerne arbejder som frivillige ved Catalina Hyperbaric Chamber. Dermed kan kammeret holdes bemandet døgnet rundt hele året.
Derefter blev det tid for mig at drage tværs over landet til DEMA-messen. Jeg havde allerede været på dykkemesser i England, men denne her var noget andet. Jeg fik mulighed for at træffe flere af de store navne inden for dykkeverdenen, takket være indsatser fra Dan og Betty Orr fra DAN America. Jeg fik gode kontakter til fremtiden og mødte flere gamle bekendte fra scholarshippet. Flere af dem, der har hjulpet mig i årets løb var der også.
En af de nye kontakter, jeg knyttede på DEMA, var Stephen Broadbelt. Han ejer Ocean Frontiers på Cayman Islands. Stephen er meget entusiastisk for at give sin virksomhed en grøn profil med fokus på økoturisme. Jeg besluttede mig for at rejse ned til Cayman for at tilbringe lidt tid med ham, så jeg kunne lære mere om hvordan man gøre dykketurisme mere miljøvenlig. Jeg havde allerede tidligere hørt om projekter, som Stephen og Ocean Frontiers havde engageret sig i. Jeg deltog også i et møde med komiteen for vandsport under Cayman Islands Tourism Association (CITA). Det var dejligt at se hvordan de forskellige virksomheder samarbejdede. De forsøgte virkelig at løse fælles problemer for at forbedre Cayman Islands som turistmål. De ser lidt...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også