DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
René B. Andersen - Brrebisse på dybt vand
René B. Andersen - Borrebisse på dybt vand
René B. Andersen - Borebisse på dybt vand
BILLEDE: Dybhavsreje STED: Hällebäck, Lysekil, Sverige KAMERA: Nikon D-7000 i Hugyfot-hus, Nikon 100mm med Macromate diopter EKSPONERING: 1/200sek, f29 BLITZ: To stk. Ikelite DS-160 KOMMENTAR: Jeg dykkede ned med min rEvo-rebreather for at lede efter jomfruhummer, da jeg stødte på et par dybhavsrejer nede på 38 meter. Da jeg forsatte ned til 50 meter vrimlede det med dem og de fleste var stille og rolige, så det lykkedes at skyde dette nærbillede.
René B. Andersen - Borebisse på dybt vand
BILLEDE: Gople STED: Elphinstone Reef, Marsa Alam, Ægypten. KAMERA: Canon G7 i Ikelite-hus EKSPONERING: 1/150sek, f4 BLITZ: Et stk. Inon D-2000 KOMMENTAR: Billedet er taget mens vi lå på sikkerhedsstop efter et dyk på Elphinstone og det vandt publikumsprisen på Copenhagen Diveshows fotokonkurrence i 2009. Det var det billede, der gjorde, at jeg valgte at opgradere mit udstyr til spejlreflekskamera.
René B. Andersen - Brrebisse på dybt vand
BILLEDE: Pygmæsøhest STED: Lembeh Strait, Sulawesi KAMERA: Nikon D-7000 i Hugyfot-hus, Nikon 100mm med Macromate diopter EKSPONERING: 1/160sek, f29 BLITZ: To stk. Ikelite DS-160 KOMMENTAR: Jeg har altid gerne ville skyde et godt billede af en pygmæsøhest og jeg var heldig at få dette billede, inden den drejede hovedet væk igen.
René B. Andersen - Borebisse på dybt vand
BILLEDE: Skeletreje STED: Lembeh Strait, Sulawesi KAMERA: Nikon D-7000 i Hugyfot-hus, Nikon 100mm med Macromate diopter EKSPONERING: 1/100ssek, f32 BLITZ: To stk Ikelite DS-160 KOMMENTAR: Disse rejer var vist ikke helt enige. De kom op og slås flere gange, mens jeg skød billeder af dem. Desværre var de så små, at det var svært at få dem 100 % skarpe, men jeg synes det lykkedes nogenlunde i betragtning af deres størrelse.
René B. Andersen - Brrebisse på dybt vand
BILLEDE: Søko STED: Abu Dabab, Marsa Alam, Ægypten KAMERA: Canon G7 I Ikelite-hus, Inon vidvinkelforsatslinse EKSPONERING: 1/250sek, f4 BLITZ: Et stk. Inon D-2000 KOMMENTAR: Jeg havde lige lavet et par testskud mens søkoen spiste, da den pludselig rejste sig op. Jeg nåede kun at skyde dette billede, inden den svømmede væk. At dømme efter dykkerens reaktion i højre side af billede, tror jeg også, at han blev overrasket.
René B. Andersen - Borebisse på dybt vand
BILLEDE: Søstjernelarve STED: Hoplandskajen, Austrheim, Norge. KAMERA: Nikon D-90 i Hugyfot-hus, Nikon 60mm EKSPONERING: 1/160sek, f20 BLITZ: To stk. Ikelite DS-160 KOMMENTAR: Når søstjernerne er små, lever de som larver tæt på overfladen, før de bliver store nok til at leve på bunden. I januar vrimler det med disse små dyr på lavtvand. Billedet vandt førstepladsen i makro på Copenhagen Diveshows fotokonkurrence 2011.
René B. Andersen - Borrebisse på dybt vand
BILLEDE: Solvang STED: Gulen, Sognefjorden, Norge. KAMERA: Nikon D-90 i Hugyfot-hus, Tokina 10-17mm. EKSPONERING: 1/15sek, f3,5 BLITZ: To stk. Ikelite DS-160 KOMMENTAR: Desværre var sigten ikke så god som jeg tidligere havde oplevet I det år jeg boet deroppe. Billedet vandt en andenplads på Copenhagen Diveshows fotokonkurrence 2011.

René B. Andersen

- Borebisse på dybt vand

René B. Andersen er 37 år, og bor i Kalundborg på Vestsjælland, hvor han til daglig arbejder på Statoils olieraffinaderi. 

Det er et arbejde, der har givet ham muligheden for af og til at være udstationeret. Fx i Mongstad i Norge i 2009. Her boede han 30 minutter fra Gulen ved Sognefjorden, som er kendt for rigtig god vragdykning. Det var ved den lejlighed, at han købte sit spejlreflekskamera. Dykkene i Norge var en oplagt mulighed til at opsamle viden og få erfaring med spejlreflekskameraet, som han ellers ikke kunne have få derhjemme.

– Jeg begyndte med at dykke i 2000 og har siden taget flere kurser og er så småt gået over i den tekniske dykning, hvilket også indebærer, at der i blev 2010 blev købt en rebreather. Med den kan jeg dykke dybere og have længere bundtider, hvilket giver mulighed for at fotografere motiver, som folk normalt ikke tager billeder af. Jeg har også købt et stativ, som giver mulighed for lange lukketider ved dårlige lysforhold og jeg bruger mig selv som model. Jeg dykker primært solo, da kamera og makker ikke passer så godt sammen, når der bliver brugt 20-30 minutter på samme motiv, fortæller René.

Han begyndte at fotografere under vandet i 2004 og har siden brugt forskellige kompaktkameraer, indtil han skiftede over til et Nikon D-90 spejlreflekskamera. Men her 2011, hvor Nikon kom frem med deres D7000, der ifølge René er markant bedre med høje ISO-værdier, skiftede han til det. 

– Norge er nok et af mine favoritsteder. Det er der, jeg har oplevet den bedste sigt. Men jeg tænker også på at tage til Åland igen. Med min rebreather og det nye kamera kan jeg se nogle interessante muligheder. Ellers skal der også tages billeder af danske vrag, da det ikke er noget, man ser så tit

 Se mere på Renés hjemmeside www.uvgalleri.dk 

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også