DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Annika Persson – sølvinder i makroklassen
Annika Persson – sølvinder i makroklassen
Annika Persson – sølvinder i makroklassen
Motiv Mola Mola Sted Nusa Penida, Bali, Indonesien Udrustning Nikon D80, Nikkor 12-24mm og naturligt lys Eksponering 1/80 sek, f6,3, ISO100 Kommentar Mit første møde med en Mola Mola var en enestående oplevelse. Fisken var meget større end jeg havde drømt om, ca. 2,5 meter fra finne til finne. Billedet er taget på 30 meters dybde uden blitz, og strømmen var ret stærk.
Annika Persson – sølvinder i makroklassen
Motiv Coleman shrimps Sted Tulamben, Bali, Indonesien Udrustning Nikon D80, Nikkor 60mm og to Sea&Sea 110YS blitzer Eksponering 1/160 sek, f22, ISO100 Kommentar Hr. og Fru Coleman shrimp fandt jeg på dette farvestrålende søpindsvin, der lå på den sorte, lave sandbund. Billedet er et eksempel på, hvad man kan finde af interessant markoliv.
Annika Persson – sølvinder i makroklassen
Motiv Havkat Sted Saltstrømmen, Norge Udrustning Nikon D80, Nikkor 60mm og to Sea&Sea 110ys blitzer Eksponering 1/160 sek, f9, ISO100 Kommentar Salstrømmen, verdens stærkeste tidevandsstrøm, har et fascinerende undervandsliv. Det er almindeligt at se mange store havkatte og andre fisk sammen med millioner af søanemoner. Denne her store havkat smaskede på et søpindsvin.
Annika Persson – sølvinder i makroklassen
Motiv Trist fisk Sted Tulamben, Bali, Indonesien Udrustning Nikon D80, Nikkor 60mm og to Sea&Sea 110YS blitzer Eksponering 1/160 sek, f22, ISO200 Kommentar Billedet er en af mine fiskefavoritter, taget på ca. 10 meters dybde. Jeg synes, at fisken ser lidt trist ud. Billedet vandt Dykkesidens fotokonkurrence i januar 2009.
Annika Persson – sølvinder i makroklassen
Motiv Knælerreje Sted Lembeh Strait, Sulawesi, Indonesien Udrustning Nikon D80, Nikkor 60mm og to Sea&Sea 110YS blitzer Eksponering 1/60 sek, f18, ISO100 Kommentar Jeg var så heldig at se en knælerreje med æg, som var ude på sandet en kort stund, inden den forsvandt ned i sit hul. Billedet vandt sølv i Asia Diver Magazines fotokonkurrence i 2007 i klassen Macro Behaviour.
Annika Persson – sølvinder i makroklassen
Motiv Nøgensnegl Sted Komodo, Indonesien Udrustning Nikon D80, Nikkor 105mm og to Sea&Sea 110YS blitzer Eksponering 1/160 sek, f25, ISO100 Kommentar Jeg er vældig fascineret af alle de smukke nøgensnegle som findes, både deres farver, mønstre og adfærd.

Annika Persson

– sølvinder i makroklassen

Det var da Annika skulle på sin første rejse til Indonesien, at hun følte et behov for at kunne dokumentere livet under havets overflade. Det var i 2004, og det blev med et Olympus 5060, som viste sig at give meget fotoglæde. Senere, efter at have været på fotokursus hos Magnus Lundgren, så var Annika helt overbevidst, om at undervandsfotografering var noget, hun ville beskæftige sig med for alvor. I dag fotograferer Annika med et Nikon D80.
35-årige Annika begyndte at dykke i 1994, og med mere end 1.500 dyk i logbogen, er det blevet til mange fine oplevelser og fotomuligheder. Indonesien og Filippinerne er en klar favorit. Men det er også blevet til mange gode dyk i Australien, hvor Annika boede i tre år, mens hun studerede geografi.
Annika er egentlig svensker, men har været bosat i Norge i de sidste 10 år. Hun er sikker på, at det er den fantastiske norske dykning, som holder hende i Norge. Der er ikke mange, som har mulighed for at fotografere den nuttede småplettede rødhaj efter en halv times transport fra hjemmet.
Til hverdag arbejder Annika som kartograf, men er også aktiv dykkerinstruktør med kurser i weekenden og om aftnen hos Dykkersport i Oslo. Det tager meget tid, men det er inspirerende at kunne lære andre at dykke.
Annika er stolt over sin sølvplacering i makroklassen i det svenske mesterskab i uv-foto 2008. Som debutant gav det hende endnu mere entusiasme. Annika anvender makrolinsen mest, men har også som mål at kunne fange inspirerende vidvinkelbilleder af undervandsmiljøet og især i Oslofjorden. Hun har også længe drømt om at fange et godt billede af en revhaj.
Annika slutter af med at fortælle, at kameraet for hende er vigtigt, men lige så betydningsfulde er de dykkevenner, som både har inspireret og støttet hendes udvikling som undervandsfotograf.

Du kan se flere af Annikas billeder på:
www.dykannika.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også