DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
Messecenteret i Orlando Florida, hvor DEMA har fundet sted hvert andet år gennem i de seneste fem-seks år.
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
Buddy Link sidder på masken og fortæller afstanden til makkeren med farvede lysdioder.
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
Den nye Cressi-maske med krystalklar silikone, der ikke misfarves med tiden.
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
Paul Strike fra Fourth Element præsenterede deres nye boots med ergonomisk indlæg.
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
HD-video i masken – så kan dine oplevelser ryge på YouTube lige efter dykket.
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
Mares har nye idéer til, hvordan virksomheden fortsat kan holde sin førerposition inden for finner.
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
SeaBob – en undervandsscooter for de allermest velbeslåede.
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
Ny regulator fra Si-Tech specielt udviklet til at modstå koldt vand.
Star Trek og iPhone på DEMA – årets gadget-nyheder
Si-Techs silikonemanchetter. Måske løsningen, alle tørdragtsdykkere har ventet på?

Star Trek og iPhone på DEMA

– årets gadget-nyheder

Tørdragter med manchetter, som ikke kan rives i stykker, et HD-videokamera i masken, et kamerahus, som passer til 450 forskellige kompaktkameraer eller software, der forvandler din iPhone til en dykkecomputer. Det er blot nogle af de mest spændende produkter, der blev afsløret på verdens største dykkebranchemesse – DEMA.

De store producenter havde meldt ud, at de ikke ville deltage, fordi det var blevet for dyrt, så da 2009-versionen af DEMA-messen (Diving Equipment Manufacturer’s Association) løb af stablen i Orlando, tegnede det til at blive en lidt tam affære. Man da det kom til stykket, dukkede de fleste alligevel op, godt nok i reduceret omfang. Dog glimrede producenter som Suunto og Halcyon ved deres fravær. Sidstnævnte måske fordi et omfattende tilbagekald af produkter har tæret på ressourcerne.
Tendensen var, at man var gået bort fra ”min er større end din”, hvor de store producenter konkurrerer om at have de mest spektakulære stande. Den slags er dyrt i USA, og den verdensomspændende recession har været et reality check for mange. Kriser har tendens til at udjævne banen, så nyere og mindre producenter får mulighed for at træde frem på scenen, uden at blive knust af de store, etablerede konkurrenter. På dette års DEMA fik de mindre europæiske mærker en mulighed for at gøre sig sammen med internatonale giganter som fx Mares, Oceanic og Aqua Lung. Fra England så man fx Fourth Element, VR Technology, Weezle, Otter og Ambient Pressure Diving (forklædt som den amerikanske distributør Silent Diving). Sveriges Waterproof, Viking og Si-Tech var der også, ligesom Greenforce fra Belgien og Beuchat fra Frankrig samt italienske Cressi, Seac-Sub og Ocean Reef.
Derudover handlede showet meget om dykkerejsedestinationer og alle de sædvanlige var repræsenteret. Denne gang var det Filippinerne, der havde gjort mest ud af at promovere sig selv. PADIs stand var enorm som altid.
I stedet for lange baner af glitrende stande var DEMA mere hen ad de britiske dykkemesser for offentligheden. Gaderne mellem standene var stadig brede, og alle de sædvanlige ansigter var der, men der kunne gøres forretning uden de sædvanlige lange gåture mellem møder. Jeg kan rapportere, at der blev skrevet masser af kontrakter, og der blev modtaget masser af ordre, så branchemessen blev generelt betragtet som en stor succes.
Der var også mange nye udstillere. Gutterne fra Midland Diving Equipment, der fokuserer på flaskeventiler, berettede om fremragende resultater fra deres første deltagelse. Schweiziske Uemis lå godt nok lidt afsides i den fjerneste ende, mens den amerikanske producent Atomic var gemt af vejen i den anden ende, men begge havde meget interessante dykkecomputere med lyse og farvestrålende OLED-displays. Shearwater anvender også denne organiske LED-teknologi i sin seneste tekniske dykkecomputer, Predator. Du kommer til at se en del til disse produkter i DYK fremover.

Sexede dragter
Tiderne er skiftet, og producenterne, der tidligere ventede med at lancere nye produkter til DEMA i det sene efterår, drysser nu nyhederne ud i deres eget tempo fordelt over hele året og i deres egne områder. Det betyder, at vi ofte ser nye produkter på redaktionen, før deltagerne på den årlige branchemesse ser dem. Men DEMA 2009...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også