DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Tenerife – mægtig feriedykning
Tenerife – mægtig feriedykning
Tenerife – mægtig feriedykning
Tenerife – mægtig feriedykning

Tenerife

– mægtig feriedykning

Tekst Madge Hawkes Foto John Liddiard

De Kanariske øer består af syv øer af vulkansk oprindelse. Geografisk set ligger øerne lige nord for krebsens vendekreds, ca. 300 kilometer ud for Afrikas vestkyst. Enhver af øerne har deres særpræg, men fælles for dem er, at de alle har suveræn dykning af forskellig slags. Her kan dykkere beundre dramatiske lavastensformationer, drop-offs, vrag, rev og en mangfoldighed af marine arter som fx ørnerokker, havengle (angel shark), barracudaer, muræner, tunfisk og en række andre pelagiske arter.

Hvalchance
Dykning på Tenerife er i sandhed dramatisk. Øen er beliggende midt i Atlantens dybe vand og et kort stykke ud for kysten, falder havbunden ned til ca. tusind meters dybde. Dette forklarer nærværet af de mange pelagiske arter, som de velkendte grindehvaler og mange andre vandrende hvalarter, som man nu og da får fornøjelsen af at iagttage fra dykkebåden. På dykkene kan du jævnligt se dybvandsarter som søger op på dybder, der gør, at man som sportsdykker får mulighed for at opleve dem, bl.a. store pilrokker (stingray), havengle (angel shark) og med lidt held kan møde den enorme klumpfisk (sunfish).
Til sammenligning med store dele af Middelhavet, er vandet ved de Kanariske Øer proppet med marint liv. Man kan dog ikke sammenligne disse farvande med de farvestrålende koralrev i Rødehavet eller Great Barrier Reef, men du vil helt sikkert blive overrasket, når du ser det utroligt varierede vulkanske undervandslandskab. Det er kun dem, der endnu ikke har dykket ved de Kanariske Øer, som rynker på næsen. Her findes spændende lavaformationer, tunneler og uudforskede huler. På Tenerife findes desuden verdens længste lavatunnelsystem.
Man lægger hurtigt mærke til, at der ikke er så meget trængsel på dykkestederne. Når du er ude på havet, kan du godt regne med, at den eneste dykkebåd i miles omkreds er den, du selv sidder i. Altså ingen trængsel og ingen risiko for at hoppe i med én gruppe og komme op med en anden.
Her følger en oversigt over nogle af de populæreste dykkesteder hvis du har Playa de las Americas som udgangspunkt.

El Aquario
– Båddyk, maksimaldybde 20 meter
En helt speciel lille skare havvæsener har taget ophold på et lille vrag på den sandede bund: et par rokker, store som stuetæpper, en flok alm. pilrokker, “chuchos” (common stingrays), muræner (europæisk, hugtands- og brun muræne), trompetfisk og blæksprutter. Her findes med andre ord fisk, fisk og flere fisk. Desuden er hele området omkring vraget fyldt med koloniål (garden eels). Det er let at forstå hvorfor man har givet stedet sit navn – Akvariet. Her findes desuden en lille pilrokke, som synes at nyde den menneskelige tilstedeværelse. “Pippo” plejer at komme op mod dykkerne for at guide dem til vraget.

El Condesito
– Båddyk, maksimaldybde 18 meter
Et middelstort stålvrag med ca. 24 år på bagen, knækket over midtskibs og er intakt fra...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også