DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Mares Kaila MRS Plus
Test – Mares Kaila MRS Plus
Test – Mares Kaila MRS Plus
Test – Mares Kaila MRS Plus

Test

– Mares Kaila MRS Plus

Af John Bantin
Mares har set et stigende behov for at designe dykkerudstyr, der både i form, funktion og æstetik tiltrækker den heldigvis stigende andel af kvindelige dykkere. Men af indlysende årsager kunne John Bantin ikke selv teste Mares Kaila, så han bad sin kone om at dykke i den og fortælle, hvad hun syntes.

Når den er fuldt opblæst, folder Kaila sig rundt om dykkeren på samme måde som Mares Morphos. Den har også dragon wings som en udvidelse af opdriftsblæren. På denne måde giver den masser af lift (16,5 kilo i størrelse small), det meste siddende lavt forneden.
Fordi opdriftsblæren er adskilt fra seletøjet, udvider den sig udad, væk fra dykkeren. Det giver lænestolskomfort, når man flyder i overfladen med munden højt over vandlinjen.
Under vandet placerer luften sig der, hvor den skal. Højt ved ryggen og på begge sider af flasken. Og når der skal dumpes luft, sidder ventilerne også på de helt rigtige steder.
– Min mand har altid været efter mig og sagt, at jeg ikke skal løfte den rillede slange, når jeg skal dumpe luft, fordi det er nok bare at trække i den. Det fungerer rigtigt godt på Kaila, men det gælder ikke alle de BCD’ere, jeg har prøvet gennem tiden, siger Mrs. Bantin.
– I øvrigt kan jeg godt lide designet af inflatoren og også, at feederslangen sidder sikkert fastgjort til den rillede slange med en klips.
Kaila har en dump-ventil i bunden, så man kan dumpe luft under nedstigninger med hovedet nedad. Du kan også anvende den til at dræne vand, der har fundet vej ind i vestens indre, mens du klatrer op ad bådstigen efter dykket.
– Jeg kan godt lide den stabilitet som Kaila giver, når du svømmer neutralt og horisontalt. Det skyldes formodentlig de to små vinger, der sidder på hver side af flasken. Jeg kan især godt lide, at skulderstropperne er formet, så de ikke trykker mig flad foran.
– Udviklerne har også betænkt de kvinder, der er så heldige at blive inviteret af deres partnere til steder med vand, der er så varmt, at man kan dykke i bikini. Indersiden af seletøjet er nemlig dækket af et blødt, fleksibelt materiale, der ikke slider på hverken huden eller våddragten.
– Mavebæltet er ikke i samme materiale, men det er justerbart og har en strop ud over med et spænde.
– Den skinnende pude, der dækker den hårde bagplade har en behagelig polstret fornemmelse og der er en bæverhale, der kan bruges ved lange flasker.
Skulderstropperne er forbundet med store hurtigspænder. Jeg bemærkede, at Mrs. Bantin havde lidt svært ved at åbne dem, når hun skulle ud af scuba-enheden, inden hun hoppede op i opsamlings-gummibåden. Det er fordi de er placeret et godt stykke til siderne. Hun foretrak at dykke ned og trække enheden over hovedet.
Kaila har lynlåse i sidelommerne. De er ret strømlinede, men kan næppe rumme et linehjul. Der er højst plads til en lille lygte og en sikkerhedsbøje.
Der er fire store metal D-ringe og en enkelt mindre i højre side.
Mares Release System – MRS i daglig tale – består af en vægtlomme i hver side, der fastgøres med hurtigspænder og udløses ved at hive i et stort rødt håndtag. Lommerne lukkes med lynlåse og skulle hver kunne rumme seks kilo bly, selv om jeg tror, at det vil blive lidt svært at få så meget ind.
Mrs. Bantin havde ret svært...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også