DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Seac Sub Pro Lady
Test – Seac Sub Pro Lady
1 af 1

Test

– Seac Sub Pro Lady

Af John Bantin
I dykningens barndom måtte de få dykkede kvinder gøre det med udstyr, der var designet af og til mænd. Men meget har ændret sig siden, og producenterne har fået øjnene op for det marked, der udgøres af det stadig stigende antal kvinder, som har kastet deres kærlighed på dykningen.

Det er efterhånden gået op for udstyrsproducenterne, at kvinder ikke bare er lidt kortere end mænd, men også, at de har lidt andre former. Bredere hofter, smallere taljer og følsomme brystpartier stiller andre krav til udformningen af især dragter og BCD.
Seac Sub har givet deres Pro 2000 BCD en overhaling og blandt andet forsynet den med et stærkt forbedret vægtudløsningssystem. Desuden har det fremsynede italienske firma introduceret en version, specielt beregnet til de kvindelige dykkere, kaldet Pro Lady. Hvad er forskellene? Pro Lady har et fuldt justerbart rygskjold, der kan indstilles i højden. Skjoldet har en velformet polstring og jeg bruger bevidst ordet velformet, fordi det er designet til at passe til en velformet ryg. Flaskebåndet til enkeltflasker har flere mulige positioner, så vesten fx kan tilpasses en lang flaske båret på en kortere person.
Et antal stofløkker gør det ud for de ellers tunge D-ringe. Den traditionelt omvendt T-formede opdriftsblære opfører sig uafhængigt af seletøjet, så man ikke oplever et ubehageligt klem om brystkassen, når vesten er fuldt oppustet i overfladen.
Luften lukkes ind med en normal inflartorslange, men med en virkelig fin pistol-agtig inflatormekanisme. Du kan enten dumpe luft ved at hive i den rillede inflatorslange eller ved at a trække i grebet, der opererer en dumpventil i den modsatte side. Grebet hænger i en snor, der er trådet gennem en fleksibel plastikslange på modsatte skulder. Begge dump-ventiler er placeret øverst på vesten, så de fungerer efter hensigten og uden drama.
Selve opdriftsblæren er fremstillet i 1000 denier nylon, der er indesluttet i en 1000-denier yderskal. Seletøjet er fastgjort godt omme bag lænden for at undgå trykket på brystet. Pro Lady har et par D-ringe i normal størrelse og to mindre. Den elastiske octopus-holder er en nyhed. Seletøjet har et fået blødere materiale tilføjet det område, der ellers godt kan genere en ubeskyttet hals.
Vesten har også en brystrem og den er passende lang, så den forhindrer skulderstropperne i at skride til siden, men uden at tilføje tryk på brystpartiet.
Det bringer os til det vægtintegrerede system. I modsætning til Pro 2000, har Pro Lady ingen vægtlommer til trimvægte bag på. Måske fordi designerne mener, at aluminiumsflasker er så lange, at det ikke er nødvendigt, kvinders gennemsnitshøjde taget i betragtning? Vægtlommerne foran (der er valgfrit ekstraudstyr) anvender nu Seac Subs eget hurtigudløsningssystem, ud over en solid omgang velcro, der holder vægten på plads.
Det kræver en del anstrengelse at trække vægtlommerne fri , når man skal række dem op på en ventende opsamlingsbåd, men det lykkedes mig ikke at finde en kvinde, der turde indrømme, at hun ikke var stærk nok til at gøre det. Hver vægtlomme har sin egen indvendig rem, der tillader brugeren at vælge om hun vil have vægten i halvfyldte lommer foran eller bagerst i vægtlommen. Lommerne kan maksimalt tage fire kilo...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også