DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Mares X-Vision Liquid Skin
Test – Mares X-Vision Liquid Skin
1 af 1

Test

– Mares X-Vision Liquid Skin

Af John Bantin'
Dykkermasker er sjældent utætte, med mindre de er i stykker. Men dykkeransigter kan være utætte. Nogle dykkere prøver alle mulige krumspring for at få masken til at passe bedre – som fx at barbere deres moustache af eller smøre underansigtet ind i silikone.

Det er måske i overkanten at skulle ændre sit anlagte skæg eller at bruge fedt for at få en tæt maske. Selv har jeg masser af hår i ansigtet, men jeg har sjældent problemer – måske er det fordi, jeg har realistiske forventninger? Det generer mig ikke at have lidt vand i næselommen. Mit dyk er generelt tørt nok, medmindre der sker noget, der får mig til at smile.
Mares’ X-Vision maske er formodentlig allerede velkendt hos mange dykkere. Den har et lavt volumen, men den giver stadig masser af synsfelt nedad. Denne maske er nu tilgængelig i Liquid Skin-teknologien.
Ved at kombinere to slags silikone, er det lykkedes Mares at fremstille en maske med et stærkt materiale til supportstrukturen og med et meget blødt skørt, der vil passe til en stor variation af ansigtsformer. Jeg testede den på Clare Mucklow fra Camel Dive Club, og selv om det lykkedes mig at få hende til at grine adskillige gange i løbet af dykket, fik hun tilsyneladende ikke vand i masken én eneste gang, og hun nød et problemfrit dyk med den.
Mares’ marketingsafdeling mener, at deres teknologi medfører, at masken er 45 procent blødere mod ansigtet og hele 270 procent mere elastisk. Jeg har ingen mulighed for at bekræfte dette, men jeg kan kun sige, at den føles meget komfortabel.
Liquid Skin-masken har også helt nydesignede spænder på maskeremmen. Og så snart du har fået styr på, hvordan de virker, er det både let og sikkert at justere remmen. Masken fås i otte forskellige farver, blandt andet i en version med helt gennemsigtigt skørt.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også