DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Scubapro Equator
Scubapro Equator
1 af 1

Test

– Scubapro Equator

Af: John Bantin

Det virker ikke, som om det er så længe siden, at vingevesten blev introduceret, og vi syntes alle, at den var den bedste opfindelse siden brød i skiver. Men jeg har på det sidste dykket en hel del med enkeltflasker med henblik på at fotografere dyreliv, og jeg har genopdaget glæden ved de tætsiddende jakkeveste.
Da jeg var på vej til at dykke i nærheden af ækvator, virkede det passende at medbringe den nye Scubapro Equator. Den har et typisk og konventionelt design.
Naturligvis skal sådan en passe perfekt, og vi dykkere har en tendens til at lade os opfordre til at vælge veste, der er for store. Jeg bliver altid overrasket, når jeg ser billeder af mig selv sammen med andre dykkere – jeg ligner jo en kæmpe ved siden af dem. Det er nok derfor, at jeg altid bliver tilbudt veste i størrelse large, men jeg kan altså sagtens nøjes med medium.
Scubapro Equator var ingen undtagelse, og en model i mediumstørrelse passede mig som hånd i handske! Samtidig så jeg andre dykkere i lejede veste, der var så store, at de kunne svømme ud af dem.
Equator er en letvægts-BCD konstrueret i 420 denier nylon. Det var dejligt at se, at den kun vejede tre kilo i min taske, men den gav mig stadig alt, hvad jeg havde behov for. Mens dette skrives, synes den dog unødvendig dyr, så hold øje med prisen, der måske sænkes, når Scubapro lige har gennemtænkt den.

Komfort
Som ethvert andet godt tilpasset beklædningsstykke, var denne BCD meget komfortabel. Den har oven i købet en blød kant på kraven til glæde for dem, der er så heldige at dykke i så varmt vand, at de ikke har behov for en våddragt.
Mavebæltet, hvis rem fæstnes med et stor fast tech-spænde, fordelte vægten af scuba-enheden komfortabelt mellem skuldre og hofter, og bagpladen var polstret behageligt. Når først vesten var på, var det let at justere skulderstropperne for at stramme op. Folk omkring mig kommenterede, at det hele så tætsiddende ud.

Effektivitet
Equator er et enkelt, men effektivt stykke grej. De to integrerede vægtlommer kan tage op til fire kg i lynlåslommer på hver side, hvilket jeg fandt var mere end rigeligt, når jeg dykkede med en heldragt og med en 12-liters aluminiumsflaske.
Der er ingen lommer til trimvægte, og det er lidt ærgerligt, da det unikke spændesystem til flasken så godt som næsten gør det umuligt at sætte trimvægte direkte på flaskebåndet. Under vandet faldt den opdriftskontrollerende luft altid til ro på det højeste punkt, som regel bag mine skuldre.
De to lynlåslommer var lette at finde, og jeg opbevarede neoprencoveret til mit kameras dome-port i den ene lomme og bar en handy LED-lygte i lommestørrelse i den anden. Lygtens rem var sikret med en karabin i den dertil indrettede karabin-ring inde i lommen.
Jeg stak min super fleksible flettede octopus-slange gennem velkro-remmen på skulderen, der også anvendes til at holde styr på feederslangen.
Det eneste, jeg...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også