DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Tomas Jansson – Fotograferende fridykker
Tomas Jansson – Fotograferende fridykker
Tomas Jansson – Fotograferende fridykker
Titel Dennis the Dugong Sted Abu Dabab, Rødehavet, Ægypten Kamera Canon EOS 350 i Sea & Sea hus, Canon 18-55mm Eksponering 1/125 sek, f5.6, ISO100 Blitz En Sea & Sea YS-110 Kommentar Jeg svømmede ind i en stor sandsky og pludselig så jeg Dennis the Dugong, som guffede søgræs i sig. Det var en ubeskrivelig fornemmelse at se dette smukke dyr, og det er noget jeg har glædet mig til i mange år.
Tomas Jansson – Fotograferende fridykker
Titel Pirates of the Red Sea Sted Erg Abu Dabab, Marsa Alam, Ægypten Kamera Canon EOS 7D i Sea & Sea-hus, Tokina 11-17mm fisheye Eksponering 1/200 sek, f7.1, ISO200 Blitz To Sea & Sea YS-110 Kommentar På 15 meters dybde fandt jeg denne forliste safaribåd. Jeg syntes den så spændende ud. Pludselig, da jeg var ved forenden, fandt jeg det motiv, jeg søgte.
Tomas Jansson – Fotograferende fridykker
Titel Släggö, når den er bedst Sted Släggö, Lysekil, Sverige Kamera Canon EOS 350 i Sea & Sea-hus, Sigma 70mm makro Eksponering 1/100 sek, f14, ISO100 Blitz To Sea & Sea YS-110 Kommentar Under et natdyk på Släggö så jeg pludselig en usædvanlig fisk i vore nordiske vande. Sankt Petersfisken blev sikkert lige så overrasket over at se mig, som jeg blev over at se den.
Tomas Jansson – Fotograferende fridykker
Titel Hvidtippet revhaj Sted Marsa Shagras husrev, Rødehavet, Ægypten Kamera Canon EOS 7D i Sea & Sea-hus, Sigma 70mm makro Eksponering 1/100 sek, f7.1, ISO200 Blitz To Sea & Sea YS-110 Kommentar Mødet med denne haj, som viste sig at være en hun, blev meget specielt. Under en hel uge mødte jeg hende under den samme bordkoral. Det var næsten som om hun ventede på mig. Det var fantastisk, at hun lod mig og mit kamera komme så tæt på.
Tomas Jansson – Fotograferende fridykker
Titel Sunbeams Sted Marsa Shagra, Rødehavet, Ægypten Kamera Canon EOS 7D i Sea & Sea-hus, Tokina 11-17mm fisheye Eksponering 1/250 sek, f13, ISO200 Blitz To Sea & Sea YS-110 Kommentar Jeg var på vej op efter et dyk og kunne ikke modstå at tage et sidste billede.
Tomas Jansson – Fotograferende fridykker
Titel Close up Sted Inhambane, Mozambique Kamera Canon EOS 350 i Sea & Sea hus, Tokina 11-17mm fisheye Eksponering 1/100 sek, f7.1, ISO200 Blitz To Sea & Sea YS-110 Kommentar Efter at have fotograferet nogle mantaer, fortsætter jeg med at svømme ud langs en koralvæg og får øje på en muræne. Da jeg havde fisheye på, var jeg nødt til at komme meget tæt på. Efter et par sekunder prikker det på min skulder og det viser sig, at der ved min højre hånd ligger en endnu større brun muræne, som jeg ikke havde opdaget.

Tomas Jansson

Fotograferende fridykker

Tomas Jansson er 31 år gammel og bor i Haninge, en forstad til Stockholm, hvor han i de sidste ti år har arbejdet som webudvikler. Allerede da han var otte år begyndte han at fridykke i Nisses Fridykarklubb. I dag, 22 år senere er han fridykkerinstruktør og har ansvaret for en del af uddannelsen i klubben. Tomas er også PADI Divemaster.
– Mit første dyk med kamera var 1995, da jeg var med familien på Kuredu i Maldiverne. Jeg lånte min fars kamera. Jeg håbede, at jeg som fridykker med kameraets hjælp kunne udforske koralrevene. Men desværre blev billederne ikke, hvad jeg havde tænkt mig. Jeg havde brug for et bedre kamera.
Der kom til at gå nogle år, inden Tomas kom med på en tougers hajsafari til det sydlige Rødehav med Magnus Lundgren og Klas Malmberg. Det var et stort eventyr, som kom til at betyde meget for ham.
– Jeg havde lejet et analogt Sea & Sea-kamera, men da jeg så de kameraer, som profferne anvendte, følte jeg mig ganske lille. Siden dengang har Magnus og Klas haft stor betydning for min fortsatte interesse for hele tiden at arbejde med at få bedre billeder, taget i det rette øjeblik.
I fremtiden håber han at få mulighed for at fotografere endnu flere hajararter i deres rette element, specielt hvalhajen. Han vil også drive og videreudvikle sin webside, hvor besøgerne skal kunne opleve hvor unikt, farvestrålende, storslået og værdifuldt dyrelivet er under vandets overflade.
Hans favoritdykkesteder er Rødehavet fra nord til syd samt Sydafrika, som med sit upålidelige vejr udfordrer fotografen blandt hvid- og tigerhaj. Desuden Cayman Islands, Mozambique og hjemlige dykkestedet som Vestkysten, Rättvik og Østersøen. Tomas vandt fotokonkurrencen på Copenhagen Diveshow 2011 og fik en 3. plads i den svenske udtagelser i Epson Red Sea.

UDSTYR
Kamera Canon EOS 7D i Sea & Sea-hus
Objektiver Sigma 70mm og 105mm makro, Tokina 11-17mm fisheye
Blitzer To Sea & Sea YS-110

Se mere på www.scubasite.nu

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også