DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Foto  Foto
Mattias Sellin – stadig på jagt
Mattias Sellin – stadig på jagt
Mattias Sellin – stadig på jagt
Motiv Træ Sted Søen Balestjärnen i Nordsverige Udstyr Nikon D80, Tokina 10-17mm, to stk. YS-110 Eksponering 1/100 sek, f6,3, ISO160 Kommentar Højt oppe på Balesbjerget ligger en sø med meget klart vand. Søen har en meget høj PH-værdi, hvilket medfører, at det træ, der gennem tiden er faldet i søen, bevares utroligt godt. Dette billede blev taget på en dag med perfekte forhold. Lyset, der trængte ned gennem overfladen, skabte en fantastisk stemning, hvilket jeg synes dette billede afspejler fint.
Mattias Sellin – stadig på jagt
Motiv Reklamebillede Sted Hitra, Norge Udstyr Nikon D80, Tokina 10-17mm, to stk. YS-110 Eksponering 1/100, f5,6, ISO100 Kommentar Det kan være afvekslende og udviklende at tage arrangerede billeder. Dette er et forsøg på at skabe et anderledes reklamebillede til et magasin. Det var lidt besværligt at få postkassen ned i vandet, og at finde et magasin, som ikke gik i stykker for hurtigt. Jeg synes selv, at billedet blev iøjefaldende og overraskende.
Mattias Sellin – stadig på jagt
Motiv HMS Klas Uggla Sted Lige syd for Ulveøen Udstyr Nikon D80, Tokina 10-17mm på stativ Eksponering 0,3 sek, f3,5, ISO500 Kommentar Den svenske torpedokrydser HMS Klas Uggla er et af mine favoritvrag. Billedet er taget med hjælp af stativ og uden blitz. Der er lidt bevægelsesuskarphed på dykkeren samt den overeksponerede lygte, men jeg synes alligevel, at billedet formidler en god dykkefornemmelse.
Mattias Sellin – stadig på jagt
Motiv Rat og dykker Sted Bjuröklubb Udstyr Nikon D80, Tokina 10-17mm, to stk. YS-110 Eksponering 1/25, f3,5, ISO500 Kommentar Vraget efter Robur II har et helt utroligt smukt rat. Vandet var relativt mørkt og sigten mellem tre og seks meter. En forudsætning for at tage denne type af billeder, er at man har en makker, der er tålmodig nok til at være model i længere tid.
Mattias Sellin – stadig på jagt
Motiv Dugong Sted Marsa Alam, Rødehavet Udstyr Nikon D80, Nikon 60mm, to stk. YS-110 Eksponering 1/200, f9, ISO100 Kommentar En billede af en dugong, som er på vej op til overfladen. Jeg kunne lægge mig under den og få søkoen som en silhuet mod solen. Et fantastisk dyr at dykke med.
Mattias Sellin – stadig på jagt
Motiv Nøgensneglen Dendronotus frondosus Sted Hitra, Norge Udstyr Nikon D80, Nikon 60mm, to stk. YS-110 Eksponering 1/200, f16, ISO200 Kommentar Ved makrofotografering kan det være interessant at zoome ind på detaljer. Dette billede viser detaljerne fra en større nøgensnegl. Det er helt fascinerende at se i nærbillede, hvordan naturen har skabt disse fantastiske små skabninger.
Mattias Sellin – stadig på jagt
Motiv Modelfoto, Sandra Sted Badehus Udstyr Nikon D80, Tokina 10-17mm, to stk. YS-110 Eksponering 1/160, f9, ISO100 Kommentar Dette er mit første forsøg på modelfoto under overfladen. Sandra var meget tålmodig og kæmpede bravt i det kolde vand. Sommetider kan det være godt at komme væk fra det traditionelle undervandsfoto og prøve kræfter med andre discipliner.

Mattias Sellin

– stadig på jagt

Så længe Mattias Sellin kan huske, har undervandsverden fascineret ham. Han begyndte med at dykke i 1998 som 20-årig, men det varede frem til 2001, inden han for første gang prøvede et kamera under overfladen. Undervandskameraet var et analogt Sea&Sea-kamera, som han og en god ven havde lejet til to dyk. Mattias blev hooked med det samme. Efter hjemkomsten fra Thailand investerede han i egen fotoudrustning, og jagten på det perfekte billede var gået ind. Det er en jagt, som Mattias aldrig tror vil slutte, men det gør ikke noget, for det er stadig sjovt og fascinerende, som han siger.
I dag er Mattias 30 år og bor på den svenske østkyst, langt mod nord ud til den botniske bugt.
Han har store interesse i at rejse og har efterhånden været på mange spændende dykkesteder rundt omkring i verden. Foreløbig er favoritdykkestederne Filippinerne og Malaysia, men ikke langt efter på listen kommer den norske vestkyst og svensk vragdykning.
Mattias holder af at deltage i undervandsfotokonkurrencer, hvilket han finder udviklende. Den indtil videre bedste placering er en tredjeplads i vidvinkelklassen i det Nordiske Mesterskab i 2007.
Med hensyn til valg af fotomotiver er Mattias altædende. Han værdsætter vrag for spændingen og den spektakulære fornemmelse, man kan gengive i billeder. Men på den anden side har den tropiske koraldykning en mangfoldighed i farver og dyreliv.
Det stærkeste minde fra dykning, er fra Sipadan i Malaysia:
– Jeg fik et helt fantastisk dyk på Barracuda Point, hvor jeg var så heldig at opleve to kæmpestimer med barracudaer. De dannede to enorme tornadoer i vandet. Gang på gang kunne jeg svømme lige ind i stimen og fotografere så meget som kameraet og jeg orkede. Det var mildt sagt et magisk øjeblik for mig.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også