DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Rejse  Resa
Tredageskrydstogt – Taba
Man kan kombinere landbaseret familieferie med en kort dykkesafari om bord på Coral Dreams.
Tredageskrydstogt – Taba
En af de venlige grønne kæmper ved Taba.
Tredageskrydstogt – Taba
Kålhovedkoral og viftekoral ved Ras Mamlak.
Tredageskrydstogt – Taba
P Bell’s Blue Hole i Dahab.
Tredageskrydstogt – Taba
Skorpionfiskene hører til Rødehavets bedste når det gælder kamuflage.
Tredageskrydstogt – Taba
Sinker ved Nuweiba er et perfekt sted for fotografering.

Tredageskrydstogt

– Taba

Af: John Bantin
Landbaseret dykning kan være den ideelle familieferie, men hvad med at kombinere den med at smutte af sted på en tredages dykkesafari? Så bliver den endnu bedre. Vi prøvede, hvordan det er at tage på en ferie, mens man allerede er på ferie.

At det kan være svært at kombinere familieferien med dykning, det ved jeg bedre end de fleste. Det gælder især, hvis man har småbørn eller en ikke-dykkende bedre halvdel. Måske tager man til et sted, der umiddelbart synes at tilfredsstille alle behov, men når det kommer til stykket, er der ikke noget, der hedder lige at smutte en time for at tage ud og dykke. Det tager mindst tre timer med forberedelser, transport, en time i vandet og skylning af udstyr.
Desuden bliver man begrænset til udelukkende at dykke i nærheden af, hvor man bor. Uundgåeligt bliver du nødt til at tage til steder med stranddykning i nærheden. Selv korte bådture sluger let en halv dag, som familien hellere så, at du tilbragte sammen med den. Man skal altså vælge destinationen med omhu.
Hotellerne Hilton og Mövenpick ved Taba i den ægyptiske del af Aqababugten tilbyder pakkeferier med masser af aktivitet for både voksne og børn, og der ligger et par udmærkede rev et stykke fra stranden.
Taba ligger i nærheden af Eilat i Israel, og i 1980’erne blev begge steder synonyme med ”dykning i Rødehavet”. I virkeligheden er Aqababugten egentlig blot en lille, men unik aflægger af det ”rigtige” Rødehav. Dykningen er så lettilgængelig, at den dengang gav varmtvandsdykning et dårligt ry blandt alle hardcore dykkere, der var vant til kolde, strømfyldte og grumsede farvande.
Glemt kyst
Aqababugten er en del af African Rift Valley, hvor vandet opvarmes af vulkanske kilder på store dybder. Derfor er bugten hjemsted for mange tropiske arter på trods af sin nordlige beliggenhed.
På begge sider omgives bugten af Ægypten og Saudi-Arabiens klipperige ørkner, så der er ingen grumsede floder, der munder ud i bugten. Derfor er vandet enestående klart. Tidevandet er minimalt, så der er stort set ingen strøm, og de omkringliggende bjerge beskytter havoverfladen fra den fremherskende vind. Ikke så underligt, at nordeuropæiske dykkere fik det indtryk, at al tropedykning var som at besøge en swimmingpool.
For mange år siden fløj turisterne til Eilat og rejste ned langs kysten med jeeps og dykkede fra stranden undervejs. I dag flyver ferierejsende direkte til Taba eller de sprudlende turistcentre rundt omkring Sharm el Sheikh. Alternativt kan man rejse til nogle af de mere ensomt beliggende dykkeresorts.
Dykkeentusiasterne sigter efterhånden direkte mod Sharm el Sheikh. Men bortset fra enkelte tekniske dykkere, der har indrettet deres hovedkvarter omtrent halvvejs op langs kysten ved Dahab, er resten af Sinaikysten blevet overset. Alligevel er der stadig glimrende dykning der. Den er så god som nogensinde.
For ferierende ligger Taba godt placeret for kulturelle udflugter til steder som klippebyen Petra i Jordan, Dødehavet, Sinaibjerget og Sankt Katarina-klostret. Man kan også lave ekskursioner til Jerusalem, hvilket kan være givende for såvel kristne og jøder som for muslimer. Min hustru var ivrig efter at udnytte...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også