DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
VR Technology VRX OLED – Spækket med muligheder
VR Technology VRX OLED – Spækket med muligheder
1 af 1

VR Technology VRX OLED

– Spækket med muligheder

Af John Bantin
Det siger næsten sig selv, at en så avanceret dykkecomputer med så mange muligheder ikke nødvendigvis samtidig er markeddets mest brugervenlige instrument.

Hvis almindelig scuba-dykning stadig er en relativ ung aktivitet, så er teknisk dykning med andre gasser end luft, stadig blot et spædbarn! Vi glemmer måske, at mange af pionererne stadig er aktive i blandt os. Kevin Gurr er en af disse pionerer, og han har over de sidste årtier forsynet tek-dykkere med udstyr, der hjælper dem med at nå deres mål.
Nogle af hans ideer har været langt forud for deres tid og et par af hans projekter er kuldsejlet på grund af hans optimisme omkring, hvad dykkere var parate til at betale for.

Man skal kysse en masse frøer, før man finder prinsessen, og Kevin har haft sin andel af frøer, inden han lancerede sin VR3-computer. Men den led lidt under, at Kevin selv har en ekstrem kompleks tankeproces. Ingen ville påstå, at den var brugervenlig at indstille, men i lang tid var det den eneste dykkecomputer, der kunne håndtere flere gasser på samme dyk, og den blev standardudstyr blandt tekniske dykkere og ikke mindst blandt den voksende skare af CCR-dykkere.
Men VR3 mødte uundgåeligt konkurrence fra andre producenter efterhånden som markedet voksede. Kevins modtræk var at introducere VRX med henblik på at have en mere brugervenlig enhed i sortimentet. En version af den kan bruges sammen med rebreathere fra VR Technology som fx Sentinel.

I mellemtiden er trådløs integration med dykkerens flaske blevet almindeligt udbredt. Men princippet koster licens at bruge for andre, end den producent, der har patentet. En anden ny udvikling er anvendelsen af OLED-display. Dette display er selvoplyst og muliggør brugen af farver.
Endnu en interessant udvikling er synergien mellem Kevin Gurrs VR Technology og den amerikanske udstyrsproducent Oceanic med Bob Hollis, en anden ældre pioner ved roret.

En af Bobs sønner ville gerne udvikle en gren af Hollis’ imperium, der var dedikeret til teknisk dykning og til rebreatherteknologi, især inden for de områder, der matcher PADIs kriterier for rekreative rebreathere. Et samarbejde mellem Kevin Gurr og Hollis blev indledt, og Hollis fremstiller nu Explorer rebreatheren og markedsfører en computer fra VR Technology ved navn DG05. Den har et OLED-display og trådløs gas-integration, på samme måde som Oceanic computere har.

Synergien virker begge veje. Kevin sendte mig den seneste og i øvrigt identiske VRX OLED med trådløs gas-integration á la Oceanic.
VRX kan leveres i versioner, der er klar til at anvende ved enhver form for dykning, fra sportsdykning med luft eller nitrox til trimix, og både i åbent, halvlukket og hellukket system. Den kan håndtere open-circuit bail-out gasser, hvis en rebreather-dykker vælger at skifte til bail-out undervejs i dykket. Den virker også med Optocon infrarødt interface, der fås til Sentinel CCR (og et par andre enheder).

OLED skærm
Jeg har fået at vide (jeg ved ikke om det passer), at OLED-displays stammer fra hospitalsindustrien og kun er tilgængelige i to størrelser....

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også