Med den medfølgende længere rem kan du bruge din Sirius på tørdragten
Test
Mares Sirius dykkecomputer
For dig, der godt kan lide altid at have din dykkecomputer på håndleddet i form af et ur og ikke behøver at kunne bruge uret som træningsur, har Mares et bud på dette i form af deres Sirius dykkecomputer. Efter at have brugt computeren i mere end seks måneder og taget den med på to dykkerrejser, er her mine tanker og informationer om den.
► Computeren leveres i en lækker æske sammen med en induktionsoplader, en hurtig-guide til funktionerne og en ekstra, længere rem til tørdragtsdykning. Derudover er der flere farverige varianter af urremme som kan tilkøbes. I løbet af 2024 kommer der også bungee montering til dem, der foretrækker det. Computeren fås i to varianter, enten sort eller metallisk.
Som dykkecomputer kan Sirius håndtere det meste, en moderne dykker kunne få brug for. Den er Nitrox og Trimix kompatibel med op til fem forskellige blandinger, hvilket burde dække de fleste behov.
Algoritmen er den veletablerede Bühlmann ZH-L16C med gradientfaktorer, som er den samme algoritme, som findes i flere af de mest populære dykkecomputere i dag. Når jeg sammenligner den side om side med min Suunto computer er de ret enige, og dykketiderne varierer ikke meget.
Udover synlige alarmer på urskiven er Sirius udstyret med flere lyd-alarmer, der indikerer for hurtig opstigningshastighed eller alarm for kommende dekompression eller ikke udført dekompression. Hvis du kan lide at have alle informationerne på uret, er der også en trådløs sender, som du kan sætte på regulatorens første-trin, der gør, at du kan få luftintegration og se flasketryk på computeren. Alt sammen i farver og med en rød farvemarkering, der indikerer mindre luft. Computeren logger op til hundrede dyk internt med information om dykket. Du kan blandt andet få grafer, der viser vævsmætning og dykkeprofil. Den har også et digitalt kompas med hældningskompensation, så du kan bruge det på stort set enhver hældning. Sidst men ikke mindst har den selvfølgelig termometer.
Du kan nemt forbinde den til din mobiltelefon via Bluetooth og bruge Mares/SSI-appen, hvor du nemt logger dine dyk med fuld information, og hvor mange dykkersteder allerede er beskrevet. Du kan også tilføje dykkervenner, som du normalt dykker med i den. Det fungerer rimeligt problemfrit og er en god måde at holde styr på dykket. Udover at logge dine dyk, kan du indtaste hvilket dykkerudstyr du har og en masse andet godt. Selvom du ikke har en Sirius-computer, er denne app en fantastisk måde at logge dine dyk på og er gratis at downloade!
Brug
Mares Sirius er meget nem at bruge. Menuerne og hvordan du kommer til dem føles intuitivt. Rul gennem menuen, foretag dit valg, og hold knappen nede for at vælge. Skærmen står meget skarpt og klart i fuld farve. I forhold til andre urcomputere, jeg har brugt, er interfacet væsentligt nemmere at læse, selv for mig, der har fået lidt synsproblemer med alderen, og det er også en fordel, når man dykker i vand med rigtig dårlig sigtbarhed. Under selve dykket kan du også vælge, hvad der skal vises i vinduet. Automatisk nedtælling under sikkerhedsstop starter, når du kommer lavere end 6 meter. Når du er oppe, kobler du den til din mobil og logger dykket – enkelt og effektivt! Hører du til blandt de dykkere, der jævnligt dykker i eleveret højde, har Sirius automatisk...
Fakta – Mares Sirius
Vejledende pris u/luftintegration; 5.999 DKK (799 EUR)
Vejledende pris m/luftintegration: 7.998 DKK (949 EUR)
Mere information findes på...