DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio

Alex Dawson

– de enkle motivers mester

Havde det ikke været for havet, var Alex nok aldrig begyndt at tage billeder. Han funderede længe og ofte over, hvorfor han skulle begynde at fotografere i et element, hvor mange aldrig ville komme tanke om at medbringe et kamera. Måske var det mest fordi han ville fange den unikke følelse, der smittede ham en kold oktobermorgen for tolv år siden? Det var her, Alex Dawson trak vejret under overfladen for første gang. Måske begyndte det med nogle uskarpe billeder fra et Sea&Sea Motor Marine II?
Uanset hvad det var, der startede hans undervandsfotointeresse, har det i hvert faldt medført, at han i dag arbejder professionelt med reklamefoto i et fotostudie. Motor Marine-kameraet blev snart afløst af et Nikon F90X i et Hugyfot-hus og senere af digitalkameraet Nikon D70 i et Sea&Sea-hus.
– Jeg ville gerne kunne sige, at jeg til dagligt er bosat på Aruba eller et andet eksotisk sted, men det kan jeg desværre ikke påstå, siger Alex.
Når man bor i en storby som Stockholm, er man ofte nødt til at finde sine undervandsmotiver blandt trævrag og kalkbrud, snarere end koraller og hajer. Måske er det for at kompensere for manglen af eksotiske motiver, at Alex hele tiden først og fremmest søger at udvikle enkle kompositioner.
– For mit vedkommende vil jeg gerne have, at et undervandsfoto gør mig misundelig. Det skal få mig til at føle, at jeg vil være der, hvor det er taget. Enten vil jeg være dykkeren på billedet eller fotografen bag kameraet, der oplever situationen. Det er det, der kendetegner det perfekte billede. Det skal inddrage os i en stemning eller en oplevelse, fortæller Alex.
Hans drøm er en dag at komme til at dykke i rigtigt kolde vande med flydende isbjerge og et bundløst blåt hav under sig.
– Jeg vil gerne forevige isens forvredne former og vandets lysspil, slutter Alex.

Vil du se flere af Alex Dawsons billeder, kan du besøge www.dawson-photo.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også