DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Motiv Søhest Sted Kroatien Kamera og objektiv Nikon D5 med 60 mm i Subal-housing Eksponering 1/125, f32 Blitz To Subtronic Mega på TTL Kommentar Denne søhest sad i en perfekt position oven på en svamp på blot tre meters dybde.
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Motiv Over/under Sted Wakatobi, Indonesien Kamera og objektiv Nikon D5 med 16 mm Fisheye i Subal-housing Eksponering 1/100, f13 Blitz En Subtronic Mega på 1/8 Kommentar Min kæreste Barbara snorklede med en lille rød slave-blitz.
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Motiv Huledykker Sted Molnar Janos Cave, Ungarn Kamera og objektiv Nikon D5 med 16 mm Fisheye i Subal-housing. Eksponering 1/100, f8 Blitz To Subtronic Mega på TTL og to Nikon SB-104 med slave sensor på kabel. Kommentar Det er kun muligt at dykke her med særlig tilladelse fra regeringen og med et huledykkercertifikat. Vandet er termisk med en temperatur 24°C og det er krystalklart.
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Motiv Baby Sted Udendørspool, Østrig Kamera og objektiv Nikonos RS med 20-35 mm zoom Eksponering 1/125, f13 Blitz To Nikon SB 104 på TTL Kommentar På disse kurser øver mødrene med deres babyer i en opvarmet pool. Det er godt for børnenes udvikling at lære at bevæge sig i en pool.
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Motiv Isdykning Sted Rusland, Hvidehavet Kamera og objektiv Nikon D300 med 10,5 Fisheye i Seacam-housing Eksponering 1/30, f7,1 Blitz To Subtronic Mega på 1/8 Kommentar Vandtemperaturen var omkring minus 2°C og vi kunne ikke blive i vandet længe uden at komme til at fryse for meget.
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Motiv Soft corals Sted St. Johns Reef, Rødehavet Kamera og objektiv Nikon D 300 med 10,5 mm Fisheye i Seacam-housing Eksponering 1/60, f13 Blitz To Seacam SeaBlitz 150 digital på TTL Kommentar Flot rev med masser af sprækker på lavt vand.
Wolfgang Pölzer – guldvinder fra alperne
Motiv Mobulaer Sted Pico Island, Azorerne Kamera og objektiv Nikon D 300 med 10,5 mm Fisheye i Seacam-housing. Eksponering 1/60, f10 Blitz To Seacam SeaBlitz 150 digital på TTL Kommentar En gruppe på 30 mobulaer (Mobula tarapacana) cirklede omkring os på lavt vand – en fantastisk oplevelse!

Wolfgang Pölzer

– guldvinder fra alperne

Wolfgang Pölzer blev født i 1969 i Hallein, en lille landsby i Østrig. Han startede med at dykke i 1988 og begyndte at fotografere under vandet i 1992. I dag er han blandt de meget få i verden, der tager undervandsfotos på fuld tid.
Wolfgang har en univertetsgrad i biologi, hvor han specialiserede sig i den lille goby Gobius bucchichii. Den er den eneste fisk i Middelhavet, der lever i anemoner og hans studier fandt sted på universitet i Salzburg i 1994. Ved siden af arbejdede han også som dykkerinstruktør, når han ikke deltog i – og ofte vandt – internationale fotokonkurrencer. Blandt nævneværdige priser er en guldmedalje ved CMAS’ World Championship Of Underwater Photography i 1998 (kategori: makro) og i 2002 (kategori: vidvinkel). Han blev også guldvinder på Antibes-festivalen i 2000 (kategori: sort/hvid). I 2002 stoppede han med at deltage i konkurrencer.
I dag arbejder Wolfgang Pölzer som freelancejournalist og fotograf for talrige dykke-, rejse- og naturmagasiner. Han arbejder også for billedbureauer og skriver bøger. Den nyeste udgivelse her i 2009 er en dykkeguide over Kroatien på tysk.
Inden for undervandsfotografi lader jeg mig ikke begrænse – jeg er ligeglad med vandets temperatur eller om det er salt eller fersk. Og jeg er lige så begejstret for at tage billeder af hvaler i tropisk vand, som jeg er for at fotografere spædbørn i en østrigsk pool, slutter Wolfgang.

Se mere på www.underwater-photos.net

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også