DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio

Anders Salesjö

– biologen som blev fotograf

Anders Salesjö er gammel i gårde og har efterhånden beskæftiget sig med undervandsfotografering i mange år. Han vandt sit første SM i uv-foto allerede i 1995, og siden da, er det blevet til yderligere fem SM-titler. I 2004 blev han desuden nordisk mester i uv-foto, men det er egentlig ikke fotografering, der driver værket. Det er interessen for dyrene og følelsen af at være under overfladen. Efter cirka 3.000 dyk, elsker han det stadig. Der er en ro og harmoni i havet som han ikke oplever på land. Men fremfor alt er det dyrene i vandet, der tiltrækker hans opmærksomhed.

Når Anders ikke fotograferer, underviser han i marinbiologi; først og fremmest på Gullmarsgymnasiet i Lysekil, men også ved Göteborgs Universitet. Næsten dagligt anvender han sine egne billeder i undervisningen og det var faktisk sådan det hele startede. Anders var i starten ikke særlig interesseret i at fotografere, men manglede billeder af livet i havet. Han skaffede sig sit første kamera da han afsluttede sin militærtjeneste. Underholdsbidraget fra militæret gik til at købe et Nikonos V. Nu om dage anvender han et Nikon F100 i et Seacam-hus samt et Nikon 801 i Aquatica-hus. For øjeblikket anvender han kun tyske blitzer fra Subtronic, men det har skiftet lidt i årenes løb. Indtil videre har han endnu ikke eksperimenteret med digital foto, men han mener at det kun er et spørgsmål om tid. Måske det bliver aktuelt, når Nikon lancerer en efterfølger til D70?

Anders er tilsluttet Naturfotografernas Bildbyrå i Stockholm, men det meste af hans handel med billeder finder sted gennem hans eget foretagende Sjöharen UV-foto og marinbiologi. Han fortæller gerne andre om livet under overfladen og derfor bliver det ofte til foredrag med lysbilledshow i forskellige forsamlinger. Dykkerejser, artikler og udstillinger er andre vigtige dele af hans virksomhed. Vil du vide mere om Anders og hans aktiviteter, kan du se på www.sjoharen.com.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også