DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Foto  Foto
Fotouge i Smögen 2022
Fotouge i Smögen 2022

Fotouge i Smögen

2022

Tekst & landbilder Stefan Beskow

Midt på sommeren – i uge 29 – blev Fotougen i Smögen afholdt for andet år. Det er en fotokonkurrence der bliver afholdt på Smögen Dyk och Upplevelse og der var i år en stigning i antallet af deltagere på næsten 100% i forhold til sidste år! Da deltog 32 fotografer, og i alt deltog 62 fotografer i årets konkurrence. Det kan man vel kunne kalde en succes uden at nogen vil løfte et øjenbryn. Selv fra et internationalt synspunkt er dette et meget fint deltagerantal til en undervandsfoto konkurrence.

►  De, der var med sidste år, kunne sikkert genkende opbygningen af den fem dage lange konkurrence og præmieoverrækkelsen om lørdagen, men der var også nye tiltag. Der var i år kategorier for både etablerede og ikke-etablerede fotografer. Dette for at tiltrække dem, der tidligere ikke rigtig har turdet tage springet og begynde at konkurrere. Det viste sig at være populært, og der var markant flere ikke-etablerede fotografer end etablerede fotografer, der deltog. At blive regnet med som etableret fotograf i konkurrencen betyder, at du tidligere har været optaget i en større konkurrence nationalt (f.eks. SM eller NM) eller internationalt. Du anses også for etableret, hvis dine billeder er blevet belønnet med en præmieværdi på over 2.000 SEK (ca. 1.400 danske kroner)
Allerede om mandagen var der fyldt op på dykkercentret Smögen Dyk och Upplevelse, og selvom der var i alt seks ture mandag til torsdag, var det ikke helt nemt at få plads på dykkerbåden. Der er dog mulighed for at dykke så meget man vil i bugten ved dykkercentret, hvilket blev udnyttet til fulde. At en af ​​konkurrencekategorierne netop var "Bugten", betød, at flere fotografer lavede alle deres dyk her. Stemningen mellem fotograferne var generelt rigtig god, og det var værdsat at have mulighed for at socialisere med ligesindede i en hel uge. Selvom det trods alt var en konkurrence, var det hele meget afslappet og flere gange så man fotografer, der hjalp hinanden med udvælgelse, billedbehandling mm. . til selve konkurrencen.

Konkurrencen kørte fra mandag klokken 9.00 til fredag ​​klokken 18.00, hvor alle billeder skulle være afleveret og juryens arbejde gik i gang. Et meget omfattende arbejde i år, kan jeg skrive under på. Der var mange gode billeder at bedømme.

Lørdag klokken 16.00 var det tid til afsløring af resultater og uddeling af præmier. Det var et særligt imponerende præmiebord med præmier til en anslået værdi af over 180.000 danske kroner! Hovedsponsorerne var Ursuit og Waterproof, som begge sponsorerede blandt andet hver deres tørdragt. Ud over tørdragter var præmiebordet fyldt med: regulatorer, lys, rejser, gavekort. At alle deltagere modtog en præmie, der faktisk oversteg konkurrencegebyret, blev naturligvis værdsat. I løbet af ugen var flere udstillere på stedet og der var mulighed for at prøve og diskutere udstyr, faktisk en var det en minimesse. Derudover blev der holdt foredrag torsdag, fredag ​​og lørdag.

Alt i alt var det igen i år en meget vellykket uge igen i år, og det var trætte, men glade undervandsfotografer, der væltede hjem om søndagen
forårssolen. ♦

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

Resultat Smögen Fotouge 2022

Masterpris Etablerad gick i år till Ronny Einarsson med motiveringen:
Vanligt motiv som utförts på ett mycket bra sätt. Fotografen har lyckats få en bild som...

Læs artiklen i DYK #71:

SOME images:
Fotouge i Smögen 2022, Fotouge i Smögen 2022
Fotouge i Smögen 2022
, Fotouge i Smögen 2022
Fotouge i Smögen 2022
, Fotouge i Smögen 2022
Fotouge i Smögen 2022

Læs også