DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Rejse  Resa
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand
Asien - Thailand

Asien

- Thailand

Af Lisbeth Vasiljev
Thailand har i mange år stået højt på dykkeres ønskeliste. Her er nemlig chance for at kombinere alt det, man kan ønske sig af en drømmeferie: Kilometervis af hvide, palmebevoksede sandstrande, fantastiske dykkeoplevelser, uforlignelige gastronomiske oplevelser, farverig kultur, forkælende spa- og massageoplevelser, vidtspændende geografi og landskaber samt et venligt og imødekommende folk. Og det hele til utroligt billige priser!

Lad os starte med et begynderkursus i thai: Koh betyder ø – og sådan er det hele vejen igennem! Der findes groft sagt to sæsoner i Thailand. I vintermånederne på vestkysten af den lange Malaccahalvø fra Khao Lak, til Koh Phuket, Koh Phi-Phi, videre til Koh Lanta samt byen Krabi og helt ned til Malaysias grænse. I sommermånederne på østkysten af den selv samme halvø, Hua Hin, Surat Thani, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, og rundt langs Thailandbugten til Koh Chang. Under monsunen, uden for højsæsonen, begge steder, handler det under alle omstændigheder kun om regn et par timer hver dag midt på dagen – mens der både før og efter regnen er høj sol!

VESTKYSTEN 

Khao Lak er kendt for de fabelagtige hvide sandstrande og den lækre bungalow-stemning. Det er en roligere pendant til det mere overrendte Phuket. Byen er også kendt for at være udskibningshavn for dykkecentrenes dagturbåde og liveaboards, der sejler til de fantastiske Similanøer. Tag med dagturbåde fra Khao Lak – eller del ferien op med halvt badeferie og halvt liveaboard! Du vil have den korteste afstand til noget af det bedste dykning i Thailand.

Scenisk Similanøerne består af ni større og mindre øer med en overflod af sceniske dykkesteder. De fleste dykkecentre har base i Phuket, men kører op til Khao Lak og sejler ud herfra. Du får mest ud af en liveaboard over nogle dage her. 

Similan øerne består af granit, og efter ankomsten med båd oplever man øernes typiske kystlandskab bestående af stablede granitblokke. Øerne rummer fabelagtige dykkesteder, især ø #7, #8 og #9 dykkes meget. Der er ofte stærk strøm, og sigtbarheden varierer fra 15-30 meter. Forårsmånederne er sæson for hvalhaj. 

Følgende dykkesteder kan særligt anbefales: Elephant Head er et meget scenisk dyk med flotte rev- og granitformationer, man ser typisk dragefisk, muræner og nøgensnegle. Ved Turtle Head Bay havde vi et brillant natdyk med en skildpadde sovende under et grottelignende revudhæng, en minimal rød skorpionfisk, flere kæmpemuræner, massevis af langustere, et væld af rejer, pudserejer, fjerstjerner og kæmpemæssige pudestjerner. Chicken Hair Reef er karakteriseret ved undertiden stærk strøm og pludselige strømskift og dykkes derfor i reglen med erfarne dykkere. Med sceniske formationer, swimthroughs, kløfter og undervandssøjler, samt en unævnelig rigdom af marint liv. Skal bare opleves!

Under et sikkerhedsstop ved Christmas Point fattede en bordeauxfarvet kirurgfisk interesse for det mandlige medlem af dykkergruppen. Herved fik vi afgjort, at det måtte være en lille frøken! Den vedblev at svømme igennem hans udåndingsbobler og samtidig skælve frydefuldt. Siden svømmede den også frydefuldt igennem de kvindelige dykkeres bobler. Jeg kom ved et uheld til at røre ved hendes silkebløde overflade, som var beskyttet af en tynd slim, og måtte tage...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også