DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Event  Event
Copenhagen Diveshow – 2012
På vores egen dobbeltstand promoverede vi DIVE THE WORLD på den ene side og DYK på den anden.
Copenhagen Diveshow – 2012
Utallige mennesker har gennem årene taget deres første åndedrag under vand på et prøvedyk på Copenhagen Diveshow.
Copenhagen Diveshow – 2012
Lars Kirkegaard indførte fra foredragsscenen tilhørerne i makrofotograferingens ædle kunst.
Copenhagen Diveshow – 2012
– Ok, så forklarer jeg det én gang til. Det er vigtigt at forstå princippet i en rebreather, inden man prøver for første gang.
Copenhagen Diveshow – 2012
Utrættelige Anja Karlsen fra Scansub i færd med afvikling af endnu et prøvedyk på CCR.
Copenhagen Diveshow – 2012
Stor koncentration inden statisk apnea-forsøg i poolen efter at være blevet coachet af Stig Åvall Severinsen.
Copenhagen Diveshow – 2012
Fridykkerhelten Stig Åvall Severinsen coachede en række til lejligheden indbudte gæster i fridykning.
Copenhagen Diveshow – 2012
Richard Lundgren tryllebandt publikum med historien om fundet af admiralskibet Mars. Det kan du læse mere om på side 52.
Copenhagen Diveshow – 2012
Som altid var det især opvisningerne og aktiviteterne i de to opstillede pools, der trak tilskuere til.

Copenhagen Diveshow

– 2012

Tekst Ulrik Westphal foto Mark Trustrup
Bella Center har ændret strategi og markerede i år feriemessens 30 års jubilæum med et bredere koncept, der ikke bare handlede om ferie, men også om fritid i al almindelighed. Det blev der taget godt imod den tredje weekend i januar, hvor der blev sat besøgsrekord i forhold til de sidste par år. Også Copenhagen Diveshow nød godt af de mange besøgende – dykning ligger jo godt placeret i forhold til temaet ferie og fritid.

Det var 12. gang, at Copenhagen Diveshow fandt sted i Bella Center i forbindelse med den årlige feriemesse. Modsat de sidste par år, var vejrguderne denne gang mildere stemt, og der blev disket op med rigtigt messevejr i weekenden 20. til 22. januar. Det var nemlig møgvejr og det lokkede folk indendørs i varmen. Både danskere og svenskere lagde vejen forbi Bella Center, og der var som altid meget forskelligt at se på og opleve. Også for campingfolket er Ferie & Fritid i Bella en stor begivenhed. De kommer fra nær og fjern, og hele weekenden er der folk, som overnatter i deres campingvogne og autocampere uden for Bella Center. De kommer for at se på nyt udstyr og nye vogne. Lige præcis som det også gælder for alle de andre besøgende. 

Men på trods af nye temaer og nye koncepter, er begivenheden først og fremmest en feriemesse, hvor det er muligt at finde inspiration til den næste rejse, uanset om turen går til Bornholm eller til Bali.

Ferie og Fritid i Bella havde 30 års jubilæum i 2012, og der var i den anledning en del underholdning på den store scene i globetrotterhallen. Messen havde i år ikke mindre end 42.314 besøgende i løbet af weekenden. En markant stigning i forhold til de sidste par år, hvilket tyder på, at den nye og lidt bredere strategi er rigtig tænkt. 

Ny placering

Og så er der jo lige Hal C, den mest spændende del af Ferie & Fritid i Bella. Det er her Copenhagen Diveshow holder til, men i år havde dykkeområdet holdt flyttedag fra C4 til C1. Det nye område er hyggeligere med lavere til loftet, og så er det meget nærmere på indgangen og det kunne mærkes. Især søndag var der mange besøgende, og på DYKs stand var der travlhed hele weekenden. 

Copenhagen Diveshow delte pladsen i udstillingshallen med bl.a. golf og friluftsliv og et større LEGO-område samt en mindre håndbold- og basketbane. Som tidligere nævnt, var diveshowet placeret i den modsatte side af hal C og det var der nogle få gæster, der lige skulle opdage. Men de fandt det og som altid var et besøg på Ferie & Fritid i Bella også en familieaktivitet. Så havde man taget familiemedlemmer med, som måske ikke var så interesseret i dykning, var der masser af muligheder for, at de kunne få tiden til at gå. 

En af de aktiviteter, som især trak børn og unge til, var Segway-standen. Her kunne alle få en gratis Segway-prøvetur, og det var der rigtig mange der benyttede sig af. Flere dykkere mente, at en terrængående model kunne være en idé til næste år. 

Fredagen var som altid den dag, hvor der var færrest besøgende, men lige fra morgenstunden om lørdagen begyndte der at komme gæster i dykkeområdet. Og prøvedykkere fra nær og fjern var friske på at komme en tur i poolen. Rigtig mange fik for første gang muligheden for at få en smagsprøve på, hvad der venter dem, hvis de bestemmer sig for at blive dykkere.   

De to store pools bød på to former for prøvedyk. Scansub udbød prøvedyk på...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også