DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Dahab – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Dahab – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Dahab – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Dahab – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Dahab – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
Dahab – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

Dahab

– CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

Denne feriedestination på Sinai-halvøen har ikke mistet sit hippie-præg, men er i mellemtiden blevet en favorit blandt både dykkere og windsurfing-entusiaster såvel som dem, der bare søger en afslappet oase at hænge ud i for komme lidt væk fra det hele. Den tidligere beduinfiskerby byder på en ekstremt tilbagelænet atmosfære i de smukke omgivelser, omkranset af gyldne ørkenbjerge og sprudlende koralrev.
Generelt er det tre forskellige typer dykkere, der besøger disse vande. Tekniske dykkere og fridykkere kommer her på grund af dybderne og de beskyttede og spektakulære dykkesteder i Blue Hole og ved Canyon, mens resten er fritidsdykkere, der bare søger problemfri kystdykning i det rolige vand.
The Blue Hole og Canyon er de to signatur-dyk i Dahab. I det verdensberømte Blue Hole er mangt en fridykker med monofinner steget ned til rekorddybder og tanktunge tek-dykkere har begivet sig gennem koralbuen ud i det åbne hav. Det 50 meter brede hul har ikke så meget liv på lavt vand, så det fungerer ofte bare som i- og opgangssted for fritidsdykkere, der vil udforske det sprudlende og skrånende rev på ydersiden. Den klassiske rute, der giver størst udbytte af Blue Hole, starter ved The Bells 100 meter nord for hullet. Her stiger du ned i en smal sprække i revet. Derfra går du ned gennem en 18 meter lang skorsten, der ender i en smal grotte, som flader ud ved omkring 28 meter og munder ud i det blå. Livet på ydersiden af Blue Hole er sublimt og der er ofte møder med store fisk som fx barracuda. Dykket ender inde i Blue Hole, som er tilgængeligt ved at svømme over en koralbesat saddel på omtrent seks meters dybde.
The Canyon dykkes ved at stige ned i en sprække i koralkanten og stedet får sit navn fra en lang, smal kløft, der løber nord til syd langs revet til dybder på omkring 50 meter.
Hvis man vil have mere strøm og chancen for at se flere af de store dyr, man typisk finder omkring Sharm el Sheikh, så kan man nå Gabr El Bint, enten med båd eller kamel.
Mindre omtalte dykkesteder, men bestemt et besøg værd, omfatter bl.a. The Islands, der er som at komme ind i en hemmelig have af farvestrålende blød- og stenkoraller og masser af makroliv. Andre afsidesliggende dyk, hvor der er overfladeintervaller på de afslappede og rummelige strande i syd, er Three Pools, Moray Gardens og Umm Sid.
De fleste dykkesteder kan som regel besøges på et hvilket som helst tidspunkt på dagen, alt efter vindforholdene, så der er masser af frihed og fleksibilitet for dem, der gerne vil inkludere flere landbaserede aktiviteter som en del af deres ferie.
Over vandet har Dahab mere at byde på end de fleste andre Sinai-destinationer: perfekte forhold for windsurfing og kitesurfing, et veletableret samfund af yoga-instruktører, der tilbyder undervisning, mange typer af alternative sundhedsbehandlinger og ørkenekskursioner, klippeklatring, kamelsafari og en chance for at opleve rigtig beduinkultur. Omdrejningspunktet for det...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også