DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

Lejrliv i Marsa Nakari – Det bedste af alle verdener
Karetteskildpadden er nem at kende på det kraftige krumme næb. Denne her mødte vi ved Dori El Kebir.

Lejrliv i Marsa Nakari

– Det bedste af alle verdener

Tekst & foto: Stefan Beskow

De fleste besøger Rødehavet med udgangspunkt i dagture fra et hotel i land eller også er de ombord på en liveaboard, men der er en tredje mulighed. I en dykkerlejr i det sydlige Ægypten kan du få det bedste af alle verdenen og skal du have familien med, er det måske den allerfineste løsning? Vi sendte vores Rødehavs-ekspert Stefan Beskow af sted for at se, om Red Sea Diving Safaris lejrkoncept stadig holder, hvad det lover. 

►  Pludselig hører jeg den velkendte lyd af en delfins karakteristiske fløjten. Spændt kigger jeg ud i det intense blå og klare vand, der omgiver Shaab Sharms koralvægge. Dukker de op denne gang, eller er de for langt væk til, at man kan se dem? Der! Ude i det blå, lige på grænsen til hvad den anslåede udsigt på 40 meter giver os mulighed for at se, er de. En flok på omkring 50 dyr nærmer sig og tjekker os ud. Pludselig forsvinder de igen, lige så hurtigt som de kom.

Dykket fortsætter langsomt, og vi går dybere. Computeren viser lidt over 30 meter og jeg bemærker, at nogle i gruppen entusiastisk peger nedad og med god grund. Der kommer en grå revhaj efterfulgt af en anden. Shaab Sharm er på en måde Marsa Nakaris svar på det mere berømte rev Elphinstone, der ligger oppe ved Red Sea Diving Safaris nordligste lejr, Marsa Shagra. Her ved Shaab Sharm kan du med held se hajer, delfiner og andre større havdyr, dog ikke med den samme "garanti", hvis du vil bruge det ord, når det kommer til dyrelivet. Fordelen ved Shaab Sharm er, at du ikke behøver at dele oplevelsen med en masse andre dykkere. I dag er her kun én dykkebåd, og det er vores RIB fra lejren. Der er ikke kø ved liften.

Vi går lavere, og jeg ser mig om efter nye fotomotiver. Guiden banker på tanken og peger nedad, men denne gang misser jeg årsagen til hans banken. Jeg får senere at vide, at en ørnerokke svømmede forbi. Næsten 60 minutter er gået, og det er på tide at holde det obligatoriske sikkerhedsstop. Jeg hører igen delfiner! Denne gang kommer flokken meget tættere på os, og jeg formår at komme tæt nok på til at fotografere dem. De er nysgerrige og bliver rundt omkring os i lang tid, og når vi endelig afbryder dykket og klatrer op i båden, er de stadig overalt omkring os. Det er vanskeligt at bevare det dårlige humør. Mundvigene strækkes ud til det ekstreme i store smil. Sikken en start på dagen!

Lejrliv i Marsa Nakari – Det bedste af alle verdener

Ligesom før
Første gang jeg besøgte det Røde Hav var jeg gæst hos Red Sea Diving Safari i Marsa Shagra. Jeg blev helt frelst af oplevelsen! Adgang til et godt husrev, hvor jeg kunne dykke så meget jeg ville, krydret med rigtig gode dagture passer mig perfekt. Der var mange, der var enige og lejren er med tiden vokset til langt den største safari-camp langs Rødehavet. Det er en af årsagerne til, at jeg de sidste par gange, jeg har været i området, har valgt den lidt mere rolige Marsa Nakari-lejr, som er betydeligt mindre. Det passer mig godt. Dykningen svarer til Shagra og de fleste dyk kan du faktisk lave uanset, hvilken lejr du bor i. Nakari ligger ca. 40 minutters kørsel syd for Shagra og ca. fire timer i bil syd for Hurghada. Her er...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

DYKKESTEDER
Der er masser af dykkemuligheder langs Marsa Alam-kysten. Hele strækningen er dybest set ét lang koralrev. Jeg har valgt et par steder, som jeg synes udmærker sig særligt.
...

Fakta

REJSEFAKTA

GEOGRAFI Egypten ligger i den nordøstlige del af Afrika med grænser mod øst til Gazastriben og Israel, mod nord til Middelhavet, mod vest til Libyen, mod syd til Sudan....

Læs artiklen i DYK #49:

SOME images:
Lejrliv i Marsa Nakari – Det bedste af alle verdener
Lejrliv i Marsa Nakari – Det bedste af alle verdener
, Lejrliv i Marsa Nakari – Det bedste af alle verdener
Karetteskildpadden er nem at kende på det kraftige krumme næb. Denne her mødte vi ved Dori El Kebir.
, Lejrliv i Marsa Nakari – Det bedste af alle verdener
Uberørte gorgonier ved Dori el Kebir
, Lejrliv i Marsa Nakari – Det bedste af alle verdener
Kig godt efter på hver en piskekoral. Ofte gemmer de på en kutling.

Læs også