DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Rejse  Resa
Delfiner, hajer og blå huller – storslået dykning på Bahamas
Tro det eller ej – delfiner kan flyve!
Delfiner, hajer og blå huller – storslået dykning på Bahamas
Delfinerne bliver besøgt i åbent hav. Derfer er det som at møde delfiner i vild natur – selv om dyrene faktisk er tamme.
Delfiner, hajer og blå huller – storslået dykning på Bahamas
Sea Star er et af de kunstige rev rundt om Grand Bahama.
Delfiner, hajer og blå huller – storslået dykning på Bahamas
Drypsten i et af de berømte blå huller på Grand Bahama.

Delfiner, hajer og blå huller

– storslået dykning på Bahamas

Delfin! Skriget giver genlyd og alle fumler efter deres finner, maske og snorkel. Så er det af sted i RIB’en, spejdende ud mod det sted, hvor de sidst blev set. Jeg er sikker på, at delfinerne gør det for at drille. Det er et almindeligt udbredt fænomen på liveaboards verden over. De stikker deres smilende hoved op af vandet, laver et par få hop og rotationer, rider på bovbølgen foran båden og stikker så af lige netop når du har gjort dig klar til at møde dem under vandet.

Delfinerne bliver sjældent hængende – og slet ikke, når du har et kamera. Hvor ville det dog være dejligt, hvis delfiner havde lyst til at blive på stedet og dele vandet med dykkere, i stedet for blot at drille dem.
Der er dog et par steder i verden hvor dette sker, og et par af de steder finder man ved Bahama-øerne.
Bahamas har tidligere været synonymt med luksus, men i dag er det faktisk økonomisk opnåeligt for normale mennesker at nyde den rummelige suite på Pelican Bay Hotel, Grand Bahama, med dens store opholdsstue, en suite-faciliteter og separate soveværelse. Pelican Bay ligger ved den glamourøse Port Lucaya Marina med UNEXSO beliggende lige over hotelgården. UNEXSO (Underwater Explorers Society) var det af de første turistdykkercentre, der slog sine døre op rundt omkring i verden og mange af nutidens dykkevirksomheder har deres rødder der.
Det er en skam, at UNEXSOs medarbejdere ved skranken fortsat demonstrerer en uvenlig attitude. Første indtryk tæller. En skam at ingenting synes at have ændret sig her, især fordi attituden i skranken på ingen måde er kendetegnende for den øvrige stab, der er så venlige og hjælpsomme som man kan ønske sig.
UNEXSO koncentrerede sig tidligere om det amerikanske budgetmarked, der efter den 11. september har trukket sig, idet de fleste nu vælger at holde ferien derhjemme. Fordelen for os andre, er at vi nu ikke længere bliver plaget af irriterende trængsel.
Selv om UNEXSO tilbyder både vrag- og revdykning, er det især dyk med hajer og delfiner, som er deres hovedaktivitet i forhold til andre operatører.

Bestikkes med sild
Nær ved ligger Sanctuary Bay, hvor atlantiske øresvin, som er reddet fra cirkus og delfinarier lever med deres afkom.
UNEXSOs båd sejler til bugten, hvor en lille jolle med Dolphin Experience-staben, der skal tage sig af dykkerne, tilslutter sig. De to både driver ud mod det åbne hav til et passende sted med omkring 15 meters dybde. Et par udvalgte delfiner svømmer med os og opmuntres med fiskegodbidder, som gives dem med hånden.
Delfinerne er lige så begejstrede for at svømme frit i havet med dykkerne, som vi er over at svømme sammen med dem. De springer fra tid til anden op over vandet, mens vi svømmer sammen, og jeg er sikker på, at disse spring er højere og vildere, end hvad vilde delfiner ville gøre.
Da vi er under vandet, ser delfinerne ud til at adlyde ordrer. De er næsten som hunde, der slippes løs i parken. De drøner af sted så hurtigt de kan, for lige så hurtigt at vende tilbage igen og bremse op foran en dykker – som regel en med et kamera – for derefter at gentage nummeret.
Det er en imponerende opvisning i manøvredygtighed, når de drøner opad og ud af vandet for at ånde, for derefter med warp-hastighed at vende tilbage til præcis den samme position, som de forlod. At være øjenvidne til deres fantastiske bevægelser er pragtfuldt. Jeg nød 40 minutters tæt samvær med disse muntre dyr,...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også