DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Hossam Helmy 
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Petra Masztalerz 
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Mike Braun 
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Niklas Funk 
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Rolf Schmidt 
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Hesham Gabr  
Efter revolutionen – Hvad sker der i Ægypten?
Nathan Tyler 

Efter revolutionen

Hvad sker der i Ægypten?

Tekst: Jesper Kjøller Fotos: Nick Poole og Valentina Cucchiara, Liquid Jungle Productions
For at finde ud af, hvordan dykkeindustrien i Ægypten ser på revolutionen og dens betydning for fremtiden, har vi snakket med en række nøglepersoner i Rødehavets dykkebranche, HVAD er deres indtryk af situationen i landet?

Jeg har jævnligt rejst og dykket i Ægypten gennem de sidste næsten tyve år, og det har været en periode, hvor landet har måttet tage mange tæsk – ikke mindst i den turistindustri, der er så afgørende for Ægypten. Tænk på begivenheder som Golfkrigen (1990), skyderiet i Luxor i (1997), 11. september (2001), Irakkrigen (2003-2007), terrorbomberne i Sharm el Sheikh (2005) og i Dahab (2006), krisen i forbindelse med Muhammadtegningerne (2006-2008) samt askeskyen og hajangrebene i Sharm el Sheikh (2010). Alle hændelser, der ikke har gjort det spor let for turistindustrien i landet. Ingen af disse begivenheder har dog haft den samme afgørende konsekvens for landet som den revolution, der brød ud i januar 2011. Men hvad får revolutionen af betydning på kort og langt sigt? Vi har spurgt en række nøglepersoner i landet for at få syn for sagn.

 

HOSSAM HELMY – RED SEA DIVIVG SAFARI

Hvordan har revolutionen påvirket dykkeindustrien?
– Det har været en udfordrende tid for os, og de internationale mediers beskrivelse af begivenhederne i landet har ikke altid været helt sandfærdige. Mange destinationer har oplevet et fald i antallet af gæster, men reaktionen har generelt været meget positiv.

Hvordan er situationen lige nu?
– Vi har tidligere stået over for alvorlige begivenheder, men vi har også oplevet, at dykkerne nok skal finde herned igen. Dykkerne var de første, der kom tilbage til Rødehavet efter at revolutionen brød ud, og den ordinære turisme følger langsomt efter.
Historisk set har Ægypten altid været et politisk stabilt land og ægyptere er et hårdført folkefærd, så situationen er så godt som normaliseret i landet.
Nu hvor vores nation er på vej mod demokrati og en civil regering, er det mere vigtigt end nogensinde, at folkets stemme bliver hørt. Vi oplever vigtige ændringer på den politiske arena efterhånden som folket bliver mere involveret i sociale spørgsmål og politiske reformer. Borgergrupper, NGO’er og fagforeninger er ved at udvikle sig til platforme, hvor borgerne kan engagere sig, og de vil komme til at danne udgangspunktet for en mere magtfuld rolle, når Ægypten skal finde sine fødder i et nyt civilt samfund.

Hvordan ser du på fremtiden for landet og dykkeindustrien?
– Den ægyptiske befolkning har tiltro til, at landet vil rejse sig til nye højder og udvikle sig til et ledende eksempel på frihed og demokrati i den arabiske verden. Der er tydeligvis sket en ændring i det ægyptiske mentalitet. Borgerne er forenede og stærkere end nogensinde, de involverer sig politisk og oplever en ny passion for deres land. Under det tidligere regime gik 30 % af landets rigdom til få hundrede mennesker. Alt dette vil ændre sig nu med en helt gennemsigtig konstitution og retfærdige valg.
Vores største udfordring er at tilpasse os til ændringerne i denne nye æra. Vi skal...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også