DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Når man dykker på vraget af Excalibur, foregår det lige ud for byen
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Hvis operationen kender Hurghada-området godt, kan de som regel planlægge dagen, så der ikke bliver så meget ”kø ved liften”.
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Kaotisk, men også eksotisk. Hurghada er mere ægte Ægypten end den lidt mere friserede Sharm el Sheikh. På Peanuts Bar hænger dykkerne ud efter en dag på vandet.
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Papas II er en af de populære steder at hænge ud efter dykkedagen.
Hurghada - En guide i vådt og tørt
På Peanuts Bar hænger dykkerne ud efter en dag på vandet.
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Friskbagt brød fra et typisk Ægyptisk pita-bageri.
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Hurghada - En guide i vådt og tørt
Klar til at vragdykke på The Excalibur.

Hurghada

- En guide i vådt og tørt

Af John Liddiard
En landbaseret dykkeferie består af meget mere end dykning. Derfor gælder det om, ikke at misse højdepunkterne – heller ikke på land. Her har vi sammensat en miniguide for dig, som har sigtet indstillet på en af dykkeverdenens mest populære destinationer, Hurghada.

Hurghada eksisterede som by længe inden dykningen og turismen erobrede den. Bebyggelsen ligger udstrøet langs den ægyptiske rødehavskyst i omtrent nord-sydlig retning. Byen består af to dele. El Dahar udgør bykernen i nord. De sydlige bydele kaldes Sakkar. Der imellem ligger havnen – El Mina. Lige syd for byen deler landevejen sig. Mod højre snor vejen sig op mod og over kystbjergene i retning af Nilen og Luxor. Drejer man til venstre kommer man ned langs kysten og forbi det gamle Sheraton Hotel. Bygningen er stor og rund. Den rejser sig i ensom majestæt ved stranden syd for byen og udgør et karakteristisk pejlemærke. Det ses tydeligt på lang afstand fra dykkebåden på tilbagevejen hen på eftermiddagen. 

Hotellet er til og med afmærket på det Britiske Admiralitets søkort. Det indgår dog ikke længere i Sheratonkæden og har stået tomt i adskillige år. Men sig Sheraton – og enhver taxichauffør ved præcis, hvad du mener. Mange gader og veje har ingen officielle navne. De der har, hedder noget på arabisk. Navnene er ikke almindeligt kendte. I stedet for gadenavnet anvender man forskellige landemærker eller velkendte og karakteristiske huse for at orientere sig. 

Road to Cairo

Arabiske navne er et kapitel for sig. Til daglig anvender vi dem og udtaler dem så godt vi nu kan. På skrift bliver det lidt sværere. Her laver vi en fri oversættelse af de arabiske skrifttegn – og den bliver ret forskellig, afhængig af hvordan vi synes, det talte ord lyder. Fx kan Sakkala også staves Sakala, Saquala eller Saqala. 

Vejen fra Sakkala til Old Sheraton kaldes oftest Sheraton Road. Den er kantet af butikker, restauranter og hoteller. Men de største turistbebyggelser ligger betydeligt længere væk fra byen et godt stykke sydpå. Stykket fra vejen og ned til kysten er ikke så tæt bebygget. Men hurtigt kommer hotellerne på rad og række. Det begynder med Marriott og fortsætter forbi Coral Beach og Makadi Bay. Så er man omtrent halvvejs til Safaga og kan fortsætte mod Marsa Alam. 

Nordpå fra havnen kaldes vejen Cairo Road. Først kommer et stykke, der er omkranset af store hoteller. Derefter kommer man gennem bymidten tæt pakket med butikker og restauranter. Vejen fortsætter nordpå langs stranden. Selv der findes et antal turistanlæg. Men ikke lige mange som syd for byen. 

Penge

Der findes godt med kontantautomater (ATM’s) over hele byen – ligesom i ankomsthallen i lufthavnen. Du kan vælge sprog, når du stikker kortet i. Du behøver altså ikke at kunne læse arabisk for at hæve kontanter. 

Automaterne accepterer alle de almindeligste kreditkort. Der findes desuden masser af små vekslekontorer på hotellerne og ved turistbutikkerne. Et ægyptisk pund svarer stort set til en dansk krone og pundet består af 100 piastrer. Der er næppe nogen, der bekymrer sig om mindre beløb end...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også