DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
El Gouna – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
El Gouna – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
El Gouna – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
El Gouna – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
El Gouna – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd
El Gouna – CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

El Gouna

– CDWS præsenterer: Rødehavet fra nord til syd

El Gouna ligger blot en times sejlads fra Rødehavets berømte vragmekka Abu Nuhas, men det føles samtidig som om, El Gouna er langt væk fra de mere velbesøgte turistcentre i Ægypten. Området hviler 25 km nord for Hurghada på den ægyptiske afrikaside. Den nybyggede turistby ligger langs ti kilometer kystlinje med adgang til mere end 40 glimrende dykkesteder.
Byen er skabt som et netværk af kanaler og små øer med fine sandstrande og laguner, hvor besøgende kan opleve en lang række forskellige vandsportsaktiviteter fra kitesurfing til havkajak.
Desuden er der masser af aktiviteter på land, deriblandt en 18-hullers USPGA-golfbane, tennis, ridning, gocartbane, beach volleyball og yoga på stranden.
Små broer forbinder de forskellige sektioner i resortet, og turisterne bevæger sig rundt med knallert-taxaer (tuk tuk) mellem hotellerne, centrum og marinaen samt forlystelser som fx den store udendørsbiograf. Der hersker en malerisk og tilbagelænet atmosfære i El Gouna, understreget af placeringen mellem ørkenbjergene på den ene side og Rødehavets rev på den anden.
Selv om El Gouna ikke falder inden for grænserne af nogle af de nationale marineparker i den ægyptiske del af det Røde Hav, har området alligevel en stærk tradition for at beskytte og bevare undervandsmiljøet. Denne tradition er indført og understøttet af Hurghada Environmental Protection Association (HEPCA).
Der er dyk, der passer til alle erfaringsniveauer, fra begyndere til erfarne og dykkere med tekniske til-bøjeligheder. Alle dykkestederne ligger inden for en rejsetid på mellem 30 minutter og to timer.
Abu Nuhas er den største dykkeattraktion i El Gouna. Her finder man en af de største koncentrationer af vrag i Rødehavet. 1900-talsvraget Carnatic, den imponerende Chrisoula K, den fotogene Giannis D og den 100 meter lange Kimon M ligger alle på rad og række og på dykkevenlige dybder på maksimalt 30 meter.
Et andet vrag i nærheden af El Gounas kyster er det 115 meter lange Rosalie Moller, søsterskib til det verdensberømte Thistlegorm. Rosalie Moller ligger mellem 25 og 46 meter nede, så hun er et populært besøg hos dykkere med dybdeerfaring.
Øst for El Gouna finder man et dykkested, der ofte beskrives som et akvarium, hvor dykkere hyppigt møder delfiner. Dolphin House er en del af det enorme Shaab el Erg-revsystem og tilgængeligt under alle vejrforhold. Revet fungerer som ly for en fastboende gruppe delfiner. Det er vilde delfiner, så selv om man ofte kan møde dem og lege med dem, er der langtfra garanti.
For erfarne dykkere, der søger efter pelagisk liv, er Shaab Ruhr Umm Gamar et højdepunkt. Navnet betyder på arabisk del af Månens moder, og det lodrette drop off er paradis for pelagisk liv, der jager bytte. Revet er spidsen af et undervandsbjerg, og det strækker sig over en kilometer, hvor dykkere kan finde en enorm variation og koncentration af revfisk.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også