DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Familiedykning – få familien i gang
Efter et par dage med dykning i pool og teori, er de nye dykkere klar til oplevelserne i åbent vand.
Familiedykning – få familien i gang
Børn helt ned til 10 år kan tage et Open Water Diver-kursus, dog med visse begrænsninger.
Familiedykning – få familien i gang
Hvis ellers udstyret passer og barnet er motiveret, har de fleste unge dykkere overraskende let ved at lære de grundlæggende øvelser. Ofte lettere end deres forældre...
Familiedykning – få familien i gang
Hvis du kan få din familie til at interessere sig for dykning, vil du aldrig mere blive sat sammen med tilfældige og upålidelige makkere.

Familiedykning

– få familien i gang

Ville du ønske, at du altid havde den samme makker, som tog sig godt af dig og delte dine interesser? Ville du ønske, at din makker aldrig brokkede sig, når du absolut ville dykke? Måske skulle du vælge familien?

Jeg har altid været fuld af misundelse på dem, der tager på dykkeferie med deres partner eller ægtefælle. De må simpelthen være det ultimative makkerpar og langt hen ad vejen er din partner den eneste makker, som du er sikker på aldrig vil svigte dig (det afhænger selvfølgelig af hvordan ægteskabet fungerer!).
Jeg var så misundelig, at jeg til sidst fandt mig selv en partner – og så var hun oven i købet forberedt til dykning i forvejen. Men hvad med alle dem, der efterlader dykkeenken eller dykkeenkemanden derhjemme i weekenden, eller må lide under familieferien, hvor det kun bliver til en enkelt dag med dykning?
Løsningen er at gøre din partner til dykker. Men hvordan? Ligesom med kørekort, vil det nok være dødsdømt på forhånd, hvis du selv forsøger at være instruktør. Lad en udenforstående tage sig af sliddet.
Min egen beslutning om at lære at dykke, kom impulsivt. Jeg var på ferie et varmt og lækkert sted og så et skilt, hvor der stod: “Lær at dykke her”. Og det gjorde jeg så.
Da jeg kom hjem, måtte jeg igennem et nyt kursus i min lokale klub, fordi man dengang kun kunne blive certificeret dykker, når man havde været et langt og grundigt kursusførløb igennem. Det var før PADI og de andre professionelle dykkeorganisationer blev udbredte i Europa.
Kurset i klubben var grundigt, lige som det bør være, men det tog tid. For nogle tog det flere år, hvor de utrætteligt svømmede frem og tilbage i svømmebassinet hver uge, indtil de kunne bruge en snorkel perfekt og derefter blev tilladt at blæse bobler fra komprimeret luft. Det tog mig kun et år at komme fra Novice Diver til Advanced Instructor, men forud havde jeg altså også haft 500 dyk i varmt vand.
Det er nu mange år siden. Men hvad er egentlig mulighederne, hvis man vil lære at dykke i dag?

Referral
Når det gælder de mulige tilbud, er der ikke meget, der har ændret sig, men det har til gengæld folks opfattelse af, hvad der er muligt at gøre.
Der er fortsat mange dykkeklubber, hvor man kan lære at dykke, og din partner har mulighed for at uddanne sig der. Tiden det tager kan variere fra klub til klub, men husk på, at det afhænger meget af, hvor lang tid man får i bassinet, og af både instruktørens og elevernes fremmøde, når der ikke er penge involveret, som sikrer, at de begge to dukker op hver gang. I lyset af dette er det ikke overraskende, at flere og flere vælger at betale for deres dykkeuddannelse i et center og får den færdiggjort mere effektivt.
Din partner vil kunne tage kurset hjemme på aftener og i weekender, med teori og bassintræning, fulgt op af en henvisning (en såkaldt referral), der gælder på dykkeskoler over hele verden, hvor vejret måske er bedre til træningsdykkene i havet.
Hvis din bedre halvdel er hårdfør, kan han eller hun selvfølgelig også tage udendørsdykkene herhjemme, men flere og flere vælger at benytte ferien til at færdiggøre deres dykkeuddannelse.
Dykkerskoler er...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også