DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Foto Feedback #1
1 af 1

Foto Feedback #1

af Martin Örnroth

Første bidrag i vores nye faste serie, hvor du har mulighed for at få gode råd og kommentarer til dine uv-fotos, kommer fra Michael Krause, som har været i Rødehavet og dykke.

Første bidrag i vores nye faste serie, hvor du har mulighed for at få gode råd og kommentarer til dine uv-fotos, kommer fra Michael Krause, som har været i Rødehavet og dykke. Billederne har han taget med et Sony DSC-P10, der har 5 megapixels.
Jeg tror, at alle dykkere, som har oplevet solens dansende stråler under vandet, har følt den samme andægtighed. Det er virkelig magisk, men desværre ikke helt let at fange med et kamera. For at lykkes med det, bør man vælge en hurtig lukkertid der kan fryse lyset, gerne 1/125 eller mere. Michael anvendte her 1/250 og f5.6 og voila! strålerne blev hængende.
Det er ofte en god idé, at have en dykkende model med i billedet. Det giver betragteren en god identifikationsmulighed. Men her ser det ud som om dykkeren tilfældigvis kom ind i billedet, da det blev taget. Desuden synes modellen på dit billede ikke rigtig at værdsætte de smukke solstråler – han eller hun svømmer bare forbi. Det giver betragteren et ubevidst signal om, at dette måske ikke er så smukt alligevel...
Michael, jeg vil foreslå at du i sådan en situation satser på en silhuet i stedet. Eftersom dit kamera mangler en ordentlig vidvinkellinse (P-10 har 38 mm som største vinkel, omregnet til fototerminologi) gælder det om at få lidt afstand til modellen. Bed dykkeren om at svømme op mod lyset, mens du selv befinder dig så dybt som muligt. Hvis du sidder på bunden, så pas på, at du ikke skader dyr eller vækster. Ved hjælp af håndsignaler kan du nu guide din model til en god position. Har dykkeren desuden en uv-lygte, er det en ekstra bonus at få lygtens stråler med i billedet som et ekstra element i kompositionen. Eksponer efter lyset i det åbne område og blæs på om væggene og dykkeren bliver helt sorte.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også