DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
MOTIV Agterenden af Carnartic STED Abu Nuhas, Rødehavet KAMERA Nikon D200 med Nikon 10,5mm EKSPONERING 1/125 sek. f6,3 BLITZ To Ikelite SS200 KOMMENTAR En gammel postdamper, som stadig er særdeles fotogen, ikke mindst på grund af den lyse sandbund, som skaber en god kontrast til vraget.
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
MOTIV Snippe (Entelurus aequorus) STED Elsegårde, Kattegat KAMERA Nikon F100 med Nikon 105mm EKSPONERING1/500 f16 BLITZ To Ikelite DS50 KOMMENTAR En hurtig lukkertid og et højt blændetal får denne snippe til at fremstå tydelig på en sort baggrund. Billedet opnåede en 4. plads ved DM i 2005.
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
MOTIV Stemningsbillede STED Elsegårde, Kattegat KAMERA Nikon F100 med Nikon 16mm EKSPONERING1/250 f8 BLITZ To Ikelite SS200 KOMMENTAR Med dette stemningsbillede fra Kattegats kyst ud for Elsegårde, opnåde jeg en sølvmedalje ved DM i 2005.
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
MOTIV Fejere i maskinrum på Giannis D STED Abu Nuhas, Rødehavet KAMERA Nikon D200 med 10,5mm EKSPONERING 1/125 sek. f6,3 BLITZ To Ikelite SS200 KOMMENTAR Et smukt syn som det lykkedes mig at indfange på en tur gennem vraget.
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
MOTIV Rebreatherdykker ved Gudruns lastespil STED Flekkefjord, Norge KAMERA Nikon D200 med Nikon 10.5mm EKSPONERING 1/2 sek. f5,6 BLITZ To Ikelite SS200 KOMMENTAR De mange detaljer gør D/S Gudrun til et vrag, som jeg aldrig bliver færdig med som undervandsfotograf.
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
MOTIV Trådsnegle (Flabellina pellucida) STED Oddesund, Limfjorden KAMERA Nikon F100 med Nikon 105mm EKSPONERING f16 BLITZ To Ikelite DS50 KOMMENTAR Disse farvestrålende snegle er bare 15 mm lange. Selvom de ikke sådan lige stikker af, kan de være noget af en udfordring af fange i søgeren.
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
MOTIV Rebreatherdykker på M/S Seattle STED Kristiansand, Norge KAMERA Nikon D200 med Nikon 10,5mm EKSPONERING1/4 sek. f6,3 BLITZ To Ikelite SS200 KOMMENTAR. Forgrunden er både farverig og skarp, men samtidig har man god øjenkontakt med modellen som ligger længere væk og overbygningens omrids fornemmes tydeligt ude i det fjerne. Klart et af mine favoritbilleder.
Kim Meineche – vrag- og naturelskeren
MOTIV Motorcykel på Thistlegorm STED Suez-golfen, Rødehavet KAMERA Nikon D200 med Nikon 10,5mm EKSPONERING 1/15 sek. f5,6 BLITZ To Ikelite SS200 KOMMENTAR Effekter som denne BSA er med til at kategorisere Thistlegorm som et af verdens bedste vragdyk og selvom tusindvis af andre fotografer sikkert har taget lignende billeder, ja så kan man jo lige så godt tage et selv, når nu man har muligheden.

Kim Meineche

– vrag- og naturelskeren

Den 40-årige klejnsmed Kim Meineche, startede sin dykkerkarriere i 1997, hvor det første certifikat blev erhvervet hos Frømandsklubben Delfinen i Holstebro. En fantastisk spændende og farverig verden åbnede sig for ham og snart blev det en altopslugende interesse at færdes blandt fisk og skibsvrag. Når man bliver så betaget af noget, er det vel kun naturligt, at man gerne vil vise det til andre, så efter bare nogle få måneder blev dykkergrejet suppleret med et Sea&Sea MXII-kamera og tilhørende YS60-blitz. Kim havde på dette tidspunkt ingen nævneværdig erfaring med foto overhovedet, men hvor svært kunne det være? Der gik dog ikke mange ruller film, før han måtte sande, at det at tage billeder under vand, er mindst lige så stor en udfordring som selve dykningen.
Trods mange skuffende, men også lærerige forsøg, skete det i ny og næ, at der kom acceptable resultater ud af hans anstrengelser, hvilket fik interessen for undervandsfoto til at holde ved. Siden har han fået en pæn samling billeder fra ind- og udland og på udstyrssiden er der også sket en del.
Med sine billeder forsøger Kim at fortælle vragenes historie og vise naturens mangfoldighed og skønhed. Målet er at bevæge folk, få dem til at holde af og interessere sig for det de ser.
Selvom Kim holder meget af det farverige Rødehav og i det hele taget udnytter enhver chance for at tage undervandsbilleder, er de foretrukne motiver klart skibsvrag og natur i nordiske farvande. Især den jyske vestkyst trækker i ham, når vejret tillader det.
Kim har indtil videre ikke prioriteret konkurrencer særlig højt, men en enkelt sølvmedalje ved DM i 2005 er det dog blevet til, ligesom han gerne holder foredrag om dykning og undervandsfoto for interesserede.
Kim fotograferer med Nikon F100 (analogt) og D200 (digitalt) spejlreflekskamera i Nexus-huse. De mest anvendte optikker er 10,5mm, 16mm, 20mm, 60mm og 105mm. Til belysning bruges to stk. Ikelite SS200 eller DS50, monteret på delvist hjemmebyggede arme og fliptrays.

Du kan se flere af Kims billeder på www.PhotoSub.dk

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også