Gran Canaria
– fuld af overraskelser
De Kanariske Øer har næsten det perfekte klima for os soltørstende nordboere. Varmen er nærmest garanteret, men luften mangler helt den trykkende fugtighed, som præger så mange andre rejsemål med solgaranti. På hovedøen Gran Canaria er der hoteller for enhver smag. Her kan børnefamilier booke babysitning og aktiviteter direkte på hotellet. Hvis du vil have barer og restauranter på selve hotellet, kan du spendere hele ferien i området omkring Playa del Ingles uden at savne noget. Selv dem, der søger ro og fred på ferien, kan med fordel slå sig ned på de små hoteller langs de stejle lavaskrænter i syd. Vejene er bekvemt asfalterede og holder europæisk standard. Priserne på restauranterne er gået op efter Euroens indtog, og ligger omtrent på samme niveau som turistområderne i Middelhavet, dvs. lidt under det hjemlige niveau. De skandinaviske rejsebureauer, der årligt fragter hundredtusindvis af danskere til De Kanariske Øer, har skandinaviske guider på de større hoteller. De arrangerer udflugter og kan også hjælpe til med at booke dykning på de forskellige dykkecentre, som ligger spredt langs kyststrækningen.
Vand overalt
Gran Canarias mest kendte dykkesteder omfatter på nordsiden vragene i Las Palmas samt en enorm grotte, der kaldes Katedralen. På østkysten finder man det umådeligt populære lavalandskab med skønne naturoplevelser ved El Cabron og i Arinaga-bugten. I syd ligger det lille lavaplateau Pasito Blanco. Desuden er der her et kunstigt rev af betonstrukturer samt nogle grotter og et antal mindre vrag. Rundt på Gran Canarias dykkesteder trænges mængder af fisk og det er næsten umuligt at undgå barracudastimer, rokker eller blæksprutter. Sigten omkring øen kan variere kraftigt mellem fem og 30 meter og den er afhængig af tidevandet, samt de uberegnelige passatvinde, der driver bølgerne mod kysten.
El Cabron
Gran Canarias i særklasse mest kendte dykkested på østsiden, El Cabron, ligger et godt stykke nord for de store turistområder og består af et lavabjerg, som i etaper skyder ud i det okkerfarvede landskab. Al dykning på El Cabron er landbaseret, hvor det, som er interessant at se, ligger i direkte tilslutning til land. Sceneriet udgøres af klipper og stenbunker samt deres indbyggere. El Cabron er et marint beskyttelsesområde, hvor der er forbud mod fiskeri med båd eller harpun. Den hvide sandbund skråner langsomt fra 20 ned til 30 meter og her og der skyder klippevægge frem. Rokkerne hviler på små plateauer og murænerne lurer i klippens huller. Mellem februar og maj kommer havenglen ind på lavere vand for at yngle. Denne haj, der minder om en rokke, er svær at opdage. Den dækker sig med sand og går i ét med bundens kontur. Kun en stump af halen afslører hajens gemmested. Men hold dig i nærheden af din dykkeguide, der med sit trænede øje let afslører englehajens gemmesteder.
Natlig jagt
Når solen forsvinder i horisonten og mørket...