DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Event  Event
Boot Düsseldorf 2023
Tim Noack er grundlæggeren bag enmandsvirksomheden Mantari, som sælger caps og tasker lavet af genanvendt PET. 50% af overskuddet går til Marine Mega Fauna Foundation.

Boot Düsseldorf

2023

Tekst & foto: Helene-Julie Zofia Paamand

Så blev det endelig tid til BOOT igen, som efter at være aflyst to år i træk, var længe ventet af mange. Men trods tre års pause kunne det godt synes lidt svært at opdage store ændringer, som måske også er okay taget i betragtning af, at de mange dykkergæster nok bare var glade for at se hinanden igen. Nyhederne indenfor udstyr gemte sig i detaljerne. Men det, der gemte sig allerbedst, var hele fotosegmentet.

►  Lad os lige starte med at sætte lidt tal på BOOT. Messen afholdes almindeligvis hvert år i januar i Düsseldorf og strækker sig over ni dage og dækker ALT indenfor vandsport. Af de 220.000 m2 fordelt på 16 haller, optager yachtindustrien de 85%. De resterende 15% dækker dykning, kano og kajak, alt indenfor surf og så er der forskelligt vandlegetøj. I flere haller er der opsat bassiner, hvor der er surf stævner og optimistjollesejlads. I dykkerområdet er der en pool, hvor der laves forskellige demonstrationer og i anledning af dette års åbning blev endnu en pool indviet, således at der nu dykkes i to pools. Den nye pool var en kæmpe forbedring med store vinduer ud mod tilskuerne.

Den anden store ændring, bestod i en aflysning, eftersom arrangørerne bag BOOT havde truffet den beslutning, at fotosamlingspunktet Waterpixel World slet ikke skulle være at finde på messen. Måske derfor var Marelux det eneste mærke, der var at finde i det segment. Men dem skulle man lede lidt efter, ligesom man også skulle lede længe efter alle rejseoperatører fra det Egyptiske marked. De var nemlig ikke placeret i hal 12 sammen med alle andre, men i hal 13 blandt diverse sejlertøj og andet tilbehør til sejlerfolket.

Det tyder på, at man uden Waterpixel World universet ikke helt kunne fylde to haller med dykning og at man derfor havde drysset lidt rundt med dem, der var blevet til overs. Ikke tilfredsstillende for udstillerne, men heller ikke for de besøgende dykkere, der for nogens vedkommende var rejst langt for udelukkende at koncentrere sig om alt, der vedrører dykning.

Den lidt rodede indretning og organisering gjorde dog ikke, at messen ikke var et besøg værd. Der var nemlig både nye tendenser og ansigter at finde blandt udstillerne. 

Nye materialer
Både Fourth Element og Scubapro havde for første gang våddragter i materialet Yulex med på BOOT. Yulex er et plantebaseret materiale, som har de samme barriere- og komfortegenskaber, som man kender fra neopren. Om noget, føles det endnu blødere og glattere. Fourth Element havde også deres Rec Finne med, som er lavet af 100% genanvendt forbrugsplast og er den første på markedet af sin slags. Rent designmæssigt læner den sig op ad Mares’ populære allround finne Avanti Quattro. Fourth Element er det mærke i industrien, der udvikler sig stærkest hvad angår bæredygtige materialer, ligesom de også sætter høje standarder, når det gælder energi- og materialebesparelser i hele deres produktionskæde. At de sætter baren højt, påvirker industrien i en positiv retning. Til koldtvandsdykning har Fourth Element gennem længere tid arbejdet på et nyt isoleringsmateriale til inderdragt, således, at de nu kommer med Halo AR, en erstatning til Halo 3D, som selvom den er langt tyndere og har mindre opdrift, har samme varmekapacitet. Dragten er også gennemtænkt ift. udgang til tisseventil og eventuelle kabler til varmesystem.

Edmund Uwe fra Waterproof kunne også berette om nye...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Timelapse fra Boot 2023 Video: Helene-Julie Zofia Paamand
Timelapse fra Boot 2023 Video: Helene-Julie Zofia Paamand
Læs artiklen i DYK #74:

SOME images:
Boot Düsseldorf 2023, Boot Düsseldorf 2023
Tim Noack er grundlæggeren bag enmandsvirksomheden Mantari, som sælger caps og tasker lavet af genanvendt PET. 50% af overskuddet går til Marine Mega Fauna Foundation.
, Boot Düsseldorf 2023
Fridykkeren Nathaliia Zharkov repræsenterer Deep Dive Dubai, som kva deres nylige åbning er med på BOOT for første gang.
, Boot Düsseldorf 2023
Rannva Tórfrið Jørmundsson viser den plantebaserede Yulex våddragt frem og smilet hænger sammen med den meget overvældende modtagelse.

Læs også