Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/dykmitsp/public_html/sites/all/modules/service_links/plugins/service_links_sprites.module on line 85
Jennie Soriano - Passion for hajer | DYK

DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Jennie Soriano - Passion for hajer
Jennie Soriano - Passion for hajer
Jennie Soriano - Passion for hajer
Motiv Søko Sted Crystal River, Florida Udstyr Nikon D7000, Tokina 10-17mm, naturligt lys Eksponering 1/160s, f6,3, ISO 640, 17mm Kommentar Mødet med søkøer er som taget ud af en scene fra dinosaurernes tid. Det føles på én gang både uvirkeligt og fantastisk. Populationen i Crystal River er meget nysgerrig og dyrerne kommer gerne tæt på for at få et kram – og det mener jeg helt bogstaveligt.
Jennie Soriano - Passion for hajer
Motiv Cristine Zenato med sin hajfamilie Sted Shark Junktion, Grand Bahamas Udstyr Nikon D7000, Tokina Fisheye 10-17mm, en Sea&Sea YS-110a blitz Eksponering 1/125s, f 6,3, ISO 640, 14mm Kommentar Under mine rejser til Bahamas har jeg oplevet noget af det bedste, jeg har været med til – rigtig nærkontakt med hajer. Disse oplevelser kan jeg takke min mentor og en af verdens største hajeksperter, Cristine Zenato for. Med sin ydmyghed og respekt for hajerne, kan hun komme dem så nær, at hun kan trække fiskekroge ud af deres mundvige. Her er hun i fuld gang med at uddele kys til en caribisk revhaj, der hviler på skødet.
Jennie Soriano - Passion for hajer
Motiv Caribisk revhaj Sted Shark Junktion, Grand Bahamas Udstyr Nikon D7000, Tokina Fisheye 10-17mm, en Sea&Sea YS-110a blitz Eksponering 1/60, f 10, ISO 500, 14mm Kommentar Dykker man rundt om Grand Bahamas, må man regne med at støde på hajer. Det er næsten uundgåeligt og det er en fantastisk herlig følelse at se dem i vandet. Visse er mere nysgerrige end andre, og det gælder bare om at tage billeder, når de viser interesse for dig.
Jennie Soriano - Passion for hajer
Motiv Flabellina Sted Gulen, Norge Udstyr Canon EOS 500D, EF-S60 mm f 2.8 Makro USM, en Sea&Sea YS-110a blitz, SOLA 600 fokuslygte Eksponering 1/160s, f 22, ISO 400 Kommentar Tidligt om foråret forvandles Gulen Dykkercenters husrev til et paradis for nøgensnegleentusiaster og netop denne weekend var der samlet særligt interesserede fra hele Skandinavien. Forskere og dygtige marinbiologer var på plads med lupper og mikroskoper, og der blev fundet over 50 forskellige arter. Jeg lå længe og studerede denne flabellina mens den mæskede sig i hydroider.
Jennie Soriano - Passion for hajer
Motiv Filfisk Sted Dauin, Visayas, Filippinerne Udstyr Canon EOS 500D, EF-S60mm f 2.8 Makro USM, en Sea&Sea YS-110a blitz, SOLA 600 fokuslygte Eksponering 1/160s, f 8, ISO 400 Kommentar Dauin er Filippinernes svar på Lembeh Strait i Indonesien – det vil sige, at her er der mulighed for førsteklasses muck diving. Ved første øjeblik ser der ikke ud af noget, men når øjnene tilpasser sig og indstiller sig på at finde rigtig små ting, så opdager man en helt ny verden og finder de mest besynderlige og velkamuflerede smådyr. Denne filfisk gemte sig sammen med sin familie i blødkorallerne og forsvandt så hurtigt, jeg kom i nærheden med mit kamera. Men nysgerrigheden tog over og den svømmede gang på gang ud af sit gemmested for at tage en nærmere kig på mig.
Jennie Soriano - Passion for hajer
Motiv Pygmæsøhest Sted Puerto Galera, Filippinerne Udstyr Canon EOS 500D, EF-S60mm f 2.8 Makro USM, en Sea&Sea YS-110a blitz, SOLA 600 fokuslygte Eksponering 1/125s, f 10, ISO 400 Kommentar Denne type pygmæsøhest er ikke større end en tommelfingernegl. Den er ikke lette at opdage, så da vi fandt en efter mange dyk, var glæden stor. Men selv når man har fundet dem, er de svære at få gode billeder af, da de ofte vender ryggen til, når man kommer tæt på med sit kamera. Man skal også vælge sine eksponeringer med omhu, så man ikke tager for mange billeder af gangen. Man skal respektere, at søhesten ikke har nogen mulighed for at flygte fra blitz og fokuslys.

Jennie Soriano

- Passion for hajer

"Uanset om solen skinner, om vinden suser eller om sneen falder, så er det altid lige aå skønt at glide i vandet ved Lysekil. Denne lille kystby, fortryller alle dykkere med sin charme og marine artsrigdom. Det var denne magi, som fik mig til at beslutte at flytte hertil. Nu har jeg fantastisk god og lettilgængelig dykning året rundt, kun få skridt fra min hoveddør," siger Jennie Soriano. 

Hun er 34 år og tog sine første åndedrag under overfladen i Østersøen i 1996. Siden da har hun nået at arbejde som dykkeguide i Rødehavet, Thailand og Spanien, samt at foretage dykkerrejser over hele verden. Hun har i et par år været medlem i Svensk Sportsdykker Forbunds uv-foto komité, hvor hun arbejder med at udvide interessen og mulighederne for dykkere, der gerne vil udvikles inden for uv-foto i form af workshops, fotokurser og ikke mindst konkurrencer såsom SM, NM og VM. 

Jennie har sporadisk fotograferet i mange år med kompaktkamera, men det var først for tre år siden, da hun købte sit første DSLR-kamera, at det for alvor tog fart, og nu dykker hun sjældent uden sit Nikon. Til hverdag arbejder Jennie til søs og hun har en brændende interesse for alt, der har med marin miljøbeskyttelse og bevaring af arter at gøre. For at øge sin viden, har hun studeret marinebiologi og fiskeøkologi. 

– At passe på miljøet og på vore oceaner, er vigtigt for mig, og det er noget, som jeg altid forsøger at have med i de forskellige arrangementer, jeg deltager i, siger Jennie. 

Hendes allerstørste passion er uden tvivl hajer, og i år har hun foretaget flere rejser til Bahamas, hvor hun har deltaget i kurser hos hajeksperten Cristine Zenato, som har lært Jennie mere om, hvordan man dykker med disse dyr på en sikker og respektfuld måde. 

– Mit stærkeste dykkeminde er, da jeg sad på bunden i en stålbrynje omringet af omkring tyve caribiske revhajer, der nysgerrigt svømmede frem for at undersøge mig. Cristine studerede mig på afstand og sikrede sig, at jeg forstod, at min egen attitude og kropsholdning påvirkede hele hændelsesforløbet. Jeg følte en ro og en enorm tilfredshed med bare at være.

Mange af Jennies fremtidsplaner og projekter kommer til at handle netop om hajer. Som ambassadør for Scuba Travel kommer hun til at deltage i en del hajekspeditioner.

Jennies favorit blandt verdens dykkedestinationer er Filippinerne, som er næsten uovertruffen med sin artsrigdom og fantastiske muligheder for at studere de allermindste marine dyr på nært hold, enten gennem et objektiv eller bare med det blotte øje.

UDSTYR

Nikon D7000 med hus og porte fra Nauticam

En Sea&Sea YS-110a blitz med optisk kabel

Tokina Fisheye 10-17mm

Nikon 60 mm

SOLA 600 fokuslygte

www.uwphotos-soriano.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også