DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
Motiv Atlantic Spade Fish Sted Berry Islands, Bahamas 2007 Kamera Nikon D200 Tokina 10-17 @ 12mm Eksponering 1/60 @ f8 ISO 100 Blitz To stk. Subtronic Alpha på fuld styrke Kommentar Denne stime atlantisk spadefisk luskede rundt ved dette vrag, da omkring 20 dykkere hoppede i vandet og forskrækkede dem, så de lavede en spiral. Jeg svømmede tættere på og efterhånden fik de mod nok til at cirkle omkring mig.
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
Motiv Caribbean Reef Sharks Sted Grand Bahama Island 2007 Kamera Nikon D200 Tokina 10-17 @10mm Eksponering 1/250 sek @ f8 ISO 100 Blitz To stk. Subtronic Alpha på fuld styrke Kommentar Unexso var pioner inden for hajfodring på Bahamas. Af de tusindvis af billeder jeg gennem årene har taget på Bahamas, fanger dette bedst den hektiske atmosfære og action. Sigtbarheden er endnu ikke ødelagt af de store dyr, der kæmper om opmærksomheden fra hajfodreren, klædt i ringbrynje.
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
Motiv Dolphin 3 Sted Dolphin Experience, Grand Bahama Island 2007 Kamera Nikon D200 Tokina 10-17 @ 10mm Eksponering 1/250 @ f11 ISO 100 Blitz To stk. Subtronic Alpha på fuld styrke Kommentar Disse øresvin og deres afkom er blevet rehabiliteret efter at være reddet fra delfinarier. De er derfor i sagens natur ikke vilde dyr, men det er stadig en kæmpe oplevelse at svømme med disse store pattedyr i havet. De er tilsyneladende glade for at blive fotograferet – hvad mere kan man forlange?
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
Motiv Flying Dolphin Sted Grand Bahama Island 2007 Kamera Nikon D200 35-105 Nikkor @ 105mm Eksponering 1/500 @ shutter priority auto ISO 100 Kommentar Denne delfin var en af et par atlantiske øresvin, der kom ud af Sanctuary Bay for at dykke med mig. Den var så pjattet med at blive fotograferet, at den lavede show undervejs til dykkestedet! Det eneste jeg behøvede at gøre var at skyde løs med fem billeder i sekundet.
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
Motiv Green Turtle Sted Maldiverne Rangali South Ari Atoll 2006 Kamera Nikon D200 Nikkor 12-24 @ 18mm Eksponering 1/125 @ f9.5 ISO 100 Blitz To stk. Subtronic Alpha på fuld styrke Kommentar Du får ikke altid de bedste billeder, hvor der er koraller. Denne enorme skildpadde fouragerede på søgræsset væk fra revet og lod sig ikke forstyrre af, at jeg tog dens portræt. Jeg kan godt lide teksturen af dens hud, skjoldet og de enorme øjne.
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
Motiv Octopus Sted Rødehavet 2007 Kamera Nikon D200 Tokina 10-17 @ 10mm Eksponering 1/125 @ f9.5 ISO 100 Blitz To stk. Subtronic Alpha på fuld styrke Kommentar Jeg tilbragte 45 minutter med at se hannen gøre kur til hunnen. Men da det endelig lykkedes for ham at penetrere hende, nægtede hun at give slip og tog ham med på shopping.
John Bantin – dykkeverdens største globetrotter
Motiv SeaStar Sted Grand Bahama Island 2007 Kamera Nikon D200 Tokina 10-17 @ 10mm Eksponering 1/60 @ f5.6 ISO 100 Kommentar Denne ”søstjerne” blev sænket til ære for dykkere, men efter 25 år med orkaner har fartøjet fået et autentisk udseende. Jeg gik i vandet før alle andre og fik mine fiskebilleder før de blev forstyrret. Senere så jeg ned fra mit dekostop, hvor jeg kunne se resten af dykkerne, der udforskede stedet.

John Bantin

– dykkeverdens største globetrotter

Har du læst bare et par numre af DYK har du sikkert bemærket navnet John Bantin. Men hvem er denne høje, skæggede englænder, der ofte optræder som DYKs testpilot af nyt udstyr eller som rejsende reporter til spændende dykkedestinationer?
John Bantin blev født i London i 1947 og begyndte sin professionelle karriere som krigsfotograf tilbage i 1960’en. Senere var han glamourfotograf for et kendt herremagasin og han tjente gode penge som reklamefotograf i hundredvis af kampagner for velkendte produkter, lige fra Guinness-øl til Toyota-biler.
I slutningen af 80’erne havde han en indbringende periode som instruktør af prisvindende tv-reklamer, men i 1990 tog han en time out. Han havde fået nok af stresset og presset i den kommercielle film- og tv-branche og han besluttede i stedet at bruge al sin tid på at dykke og fotografere.
Snart blev John Bantin ansat som teknisk redaktør for Diver i London og i dag rejser han over hele verden og skriver artikler, fotograferer og tester udstyr for både Diver og DYK. John rejser hele tiden og rapporterer om destinationer og tester udrustning. Han tilbringer i gennemsnit omkring 30 timer under vandet om måneden og når op på 300 dyk om året. Han har igennem årene opbygget et omfattende bibliotek af undervandsfotos, der indeholder over 500.000 billeder.
Eksempler kan ses på www.johnbantin.co.uk

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også