DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Koh Tao – dykkernes ø
Koh Tao – dykkernes ø
1 af 1

Koh Tao

– dykkernes ø

af Magnus Lundgren

Rygtet siger, at når man nærmer sig Koh Tao sydfra, i retning fra Koh Pha Ngan og Koh Samui, så ligner øens silhuet en skildpadde. Måske er det derfor, den kaldes skildpaddeøen? Jeg har dog aldrig set silhuetten, men jeg har derimod set mange skildpadder i havet rundt om øen. Koh Tao er kendt for sin tropiske idyl, sit langsomme tempo, men især for at have Den Thailandske Bugts bedste dykning!
Koh Tao ligger i Den Thailandske Bugt (Gulf of Thailand), som er en nordlig del af Det Sydkinesiske Hav. Bugten er relativt lavvandet med en gennemsnitlig dybde på 45 meter og en maksimal dybde på ca. 80. Denne store bugt har en hel del koralrev, og de bedste findes rundt omkring den lille pittoreske ø Koh Tao, der har klarere vand end Koh Pha Ngan og Koh Samui.
Koh Taos rygte for sin naturlige skønhed samt det rige marine liv med koralrev og tropiske strande har gjort øen velbesøgt blandt dykkere. Men der kommer lige så mange, der bare vil slappe af på stranden et smukt sted. Før var det mest rygsækrejsende, som fandt til Koh Tao. Måske for at tage dykkercertifikat på deres jordomrejse. I takt med at hotelstandarden er forhøjet, og bådforbindelserne er blevet hurtigere og mere komfortable, er andre end bare backpackers begyndt at finde frem til denne perle. Koh Tao kaldes sommetider for verdens største dykkerskole, da der findes 40-50 forskellige dykkercentre på den lille ø, hvor der hvert år bliver uddannet enormt mange dykkere.
Dykkestederne omkring Koh Tao har stor variation. Der er familievenlige Mango Bay med sin hvide sandbund og omkransende koraller. Det er en familiefavorit, hvor alle kan være med og snorkle, dykke eller tage kurser. Men der er også lidt mere udfordrende rev længere ude, hvor der er chance for at møde større besøgere. Her præsenterer vi seks favoritdykkesteder rundt om Koh Tao:
Southwest Pinnacle og Chumphon Pinnacle er to offshore-rev og måske de mest populære af alle dykkestederne rundt om Koh Tao. De er undervandsbjerge og ligger med stor afstand. Disse klippeformationer fungerer som fiskemagneter langs en relativt jævn bund, og her er der ofte store fiskestimer. Der er en god chance for at se solide havaborrer, barracudastimer, hestemakreller, og sommetider besøges disse steder også af hvalhajer. Begge klipper strækker sig fra bunden i forskellige sektioner op mod overfladen, og toppene er i vid udstrækning dækket af lillafarvede søanemoner med hjemmeboende anemonefisk. Det er et dykkested for den lidt mere erfarne dykker.
Twin Rocks ligger lige ved siden af Koh Taos smukke naboøer Koh Nang Yuan. Det er måske de flotteste øer i Den Thailandske Bugt og et populært sted at tage hen på dagture fra Koh Tao. På thailandsk betyder Nang Yuan to store klipper, og det er netop, hvad det er. Et enkelt og relativt lavt dykkested med smukt tropisk fiskeliv. Det er ikke usædvanligt, at man ser havskildpadder her. Dykkestedets placering nær ved Nang Yuan gør, at man let kan snorkle ind til øen...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også