DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

Okinawa del 1

Det japanske dykkerparadis

Tekst: Sune Dadda Karma Harms, Foto: OCVB
Vores første destination er Ishigaki Island, som hører til øgruppen Yaeyama Islands. Yaeyama er kendt for sine smukke strande, koralrev og store biodiversitet.

Okinawa ligger langt mod syd – flere hundrede kilometer fra resten af Japan – og det består af en række øgrupper, hvor hovedøen er netop Okinawa. Øgrupperne er spækket med dejlige hvide sandstrande og turkisblåt vand i særklasse. Havet omkring Okinawa fyldt med smukke koralrev og sammen med Australien har Okinawa verdens mest mangfoldige marine dyreliv. Det er med til at gøre Okinawa til en af de mest interessante dykkerdestinationer på kloden. Okinawa ligger i et subtropisk område, så det er varmt hele året rundt, både på land og i havet. Man skulle tro, at øerne ville blive overendt af turister, men tilfældet er det modsatte og besøger du Okinawa uden for den japanske højsæson er der meget få turister. Okinawa er en overset perle, som de færreste kender til og vi fortæller i denne Okinawa-trilogi om tre udvalgte destinationer i det japanske dykkerparadis.

Ishigaki Island
Vandet omkring Ishigaki er varmt året rundt på grund af det subtropiske klima. Dykning på Ishigaki er fantastisk, men er et de få steder, som endnu ikke er rigtig opdaget af den vestlige del af verden. Japanerne har selv fået øjnene op for dette sted, som er blevet utrolig populært særligt på grund af de mange djævlerokker. Der er mange steder omkring øen, hvor djævlerokkerne kan ses, dog er det bedste sted at opleve dem ved Manta Point, som ligger ud for den nordøstlige del af øen. Djævlerokkerne tager til Manta Point for at blive renset og spise plankton. Manta Point er en form for rensestation for djævlerokkerne, hvor den største af dem – hovedstationen – er placeret på toppen af en koralstruktur på omkring 10 meters dybde med omkringliggende rensestationer i dalene omkring koralstrukturen. Man kan ligefrem følge djævlerokkerne rundt gennem rensestationerne når de langsomt bevæger sig fra den ene til den anden.

Juni til november er den bedste tid at opleve djævlerokkerne. Man kan også være heldig at opleve hammerhajer omkring Ishigaki i månederne marts og november. Pukkelhvalerne lægger hvert år ruten forbi øen i perioden fra januar til marts.
Når der er mange af de store dyr, er der selvfølgelig også et hav af de mindre dyr. Udover en farvelade af koralfisk, er her masser af blæksprutter, nøgensnegle og søanemoner iblandt havets beboere omkring Ishigaki

Øhavet byder på særpræget og mangfoldig dykning med et overflod af koraller og sammen med huledykning, forskellige klippeformationer og det mangfoldige dyreliv, er du garanteret mange forskellige dykkeroplevelser på Ishigaki. 

Læs mere om Okinawa i DYK NetMag #2

Læs Okinawa del 2 her!

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Scuba Diving – Ishigaki Island
Scuba Diving – Ishigaki Island

Læs også